Holokost'un 70. yıldönümünde Yahudi soykırımı kurbanları anıldı

Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - GALATASARAY Lisesi önünde saat 18.30 sıralarında toplanan “Dur De Platformu üyesi grup, Holokost'un 70. yıldönümünde, Nazilerin Yahudi soykırımı kurbanlarını andı. Ellerinde pankart ve dövizler...

27 Ocak 2015 Salı 19:58
Holokost'un 70. yıldönümünde Yahudi soykırımı kurbanları anıldı






Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - GALATASARAY Lisesi önünde saat 18.30 sıralarında toplanan “Dur De Platformu üyesi grup, Holokost'un 70. yıldönümünde, Nazilerin Yahudi soykırımı kurbanlarını andı.

Ellerinde pankart ve dövizler bulunan grup bir süre slogan attı. Ardından, Platform üyesi Gonca Şahin tarafından basın açıklaması okundu. Nazi rejimi sırasında Avrupalı Yahudilerin üçte ikisinin öldürüldüğü vurgulanan açıklamada, “1 milyonu çocuk, 2 milyonu kadın 6 milyon Yahudi hayatını kaybetti. Almanya ve Almanların işgal ettiği sınırlar içerisindeki 40 binin üzerindeki ölüm tesisi, Yahudi ve diğer kurbanları toplamak, hapsetmek ve öldürmek için kullanıldı. Nazilerin yaptığı ve insanlık tarihinin en büyük suçlarından biri olan Holokost'a giden süreci aşamalı olarak gerçekleştirdi. Sömürgelerden daha fazla pay kapmak ve kâr oranlarını artırmak için Nazileri destekleyen ve iktidara gelmesini sağlayan Alman büyük sermayesinin şirketleri de soykırım suçlarına iştirak etti denildi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.