Hükümlülere Dart Sporlu Topluma Kazandırma Eğitimi

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - ANTALYA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Antalya Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme Derneği (DS-DER) vasıtasıyla sportif faaliyetlere katılan hükümlüler, topluma kazandırılıyor....

04 Kasım 2014 Salı 10:16
Hükümlülere Dart Sporlu Topluma Kazandırma Eğitimi






Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - ANTALYA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Antalya Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme Derneği (DS-DER) vasıtasıyla sportif faaliyetlere katılan hükümlüler, topluma kazandırılıyor.
Dernek başkanı Yavuz Kaya, denetimli serbestlik hizmetlerinin, hapis cezalarının son 1 yılını denetimli serbestlik altında geçirmek üzere serbest bırakılan hükümlülerle hapis cezaları doğrudan denetimli serbestlik yükümlülüklerine çevrilen hükümlülerin topluma kazandırılmasını amaçladığını söyledi. Elektronik kelepçe gibi yöntemlerin de kullanıldığı denetim faaliyetleriyle hükümlülerin sıkı şekilde denetlendiğini belirten Yavuz Kaya, kurumda yapılan iyileştirme çalışmalarıyla da hükümlülerin yeniden suç işlemesinin önüne geçmeye yönelik çeşitli faaliyetler yapıldığını aktardı.
'DS-DER KURULDU'
Bu kapsamda, hükümlülerle bireysel rehberlik görüşmeleri, grupla terapi çalışmaları, bilgilendirici ve bilinçlendirici seminerlerle çeşitli sportif ve sanatsal çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Kaya, bu çalışmaların çeşitlendirilmesi ve müdürlüğün faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kurum personeli ve dart antrenörü Erdoğan Kaş'ın başkanlığında DS-DER spor külübünün kurulduğunu belirtti.
'144 SAAT EĞİTİM VERİLDİ'
DS-DER Kulüp Başkanı Erdoğan Kaş ise denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasında dart sporunu tercih ettiklerini söyledi. Mart 2014'te Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile koordineli şekilde 13 hükümlünün katılımıyla kurs başlatıldığını vurgulayan Erdoğan Kaş, toplam 144 saatlik kursta dartta oyun kuralları, nefes, denge, duruş, tutuş ve atış teknikleri, sayı stratejileri geliştirme, antrenman yapma, bitirme çıkış çalışmaları ve bitirme teknikleri uygulama, dartta çeşitli dilimlerde oyun bitirme müsabakaları uygulama gibi konularda eğitim verildiğini belirtti. Yapılan bu aktiviteyle hükümlülerin iyileştirilmesi, yeniden topluma uyum sağlamalarının kolaylaştırılması ve yeni sporcuların yetiştirilmesinin amaçlandığını anlatan Erdoğan Kaş, eğitimini tamamlayan kişilere dart sporu kursu bitirme sertifikası verildiğini aktardı.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NA KATILDILAR

Kurum personeli Şükrü Güllüoğlu, Cemal Okan İlhan, Yasin Karabağlı, hükümlüler Şakir Yıldız ve Mustafa Yılmaz ile kurum dışından bankacı Abdil Arı'dan oluşan DS-DER Dart Takımı, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından 25- 26 Ekim'de Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Dart Şampiyonası 1'inci ayak yarışlarına katıldı.
'SUÇTAN UZAKLAŞTIRAN BİR SPOR'
Yarışmada mücadele eden hükümlü dart oyuncusu Şakir Yıldız, "Antalya Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme ve Spor Kulübü yapılan çalışmalar dışında bize bu sporu önerdi. Artık bu spora kendimizi verdik. Hocalarımızın da yardımıyla bazı şeylerden uzaklaşmamızı sağladı. Hükümlü arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Bizi suçtan uzaklaştıran bir spor. Bunu daha da ileri götürmek istiyoruz ama elimizde yeterli destek ve maddi olanağımız olmadığından yapamıyoruz. Bu nedenle destek istiyoruz. Eğer bu destek olursa diğer hükümlü arkadaşlarıma da örnek olurum. Ben de onlara yardımcı olurum. Hükümlülük sürem bittikten sonrada devam etmek istiyorum" dedi.
'DAHA İLERİ GİTMEK İSTERİZ'
Bir diğer hükümlü Mustafa Yılmaz da yaklaşık 1 aydır dart sporuyla ilgilendiğini belirterek, şunları söyledi:
"Dart sporu basit gibi görünse de aslında çok keyifli bir ortam yarattı. Antrenörümüz sayesinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Biz bir adım attık, muhtemelen arkamızdan da bir kitle sürükleyebileceğimizi düşünüyorum. Buraya kadar gelebildik. Daha ileri gitmek isteriz. Burada bunu yaşadık gördük, herkes istiyor. Ve bu tür organizasyonların artması negatif düşünen insanların pozitife dönmesi için belli bir fayda sağlayacaktır. Hükümlü arkadaşlarımız dışarı çıktıklarında tekrar topluma kazandırılırken ekside değil belki bir adım önde başlayacaklar."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.