Husumetli aileler barıştı

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), () - MARDİN'in Midyat İlçesi'nde 5 ay önce 'Akar' ile 'Akyüz' aileleri arasında 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan kavga ardından başlayan husumet, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şeyhmus...

26 Nisan 2015 Pazar 12:36
Husumetli aileler barıştı






Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), () - MARDİN'in Midyat İlçesi'nde 5 ay önce 'Akar' ile 'Akyüz' aileleri arasında 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan kavga ardından başlayan husumet, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu'nun girişimleriyle barışla sona erdi.
Acırlı Mahallesi’nde oturan iki aileleri arasında 5 ay önce başlayan ve Abdulbaki Akar'ın ölümüne yol açan husumet, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. İki ailenin önde gelenleriyle görüşen Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, husumeti sona erdirdi. Bugün verilen 'Barış yemeğine', Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Eker, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, kanaat önderleri, din adamları ve iki aile fertleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Yemeğe katılan din adamlarının Kuran-ı Kerim'i okumasıyla başlayan programda konuşan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, şöyle dedi:
"Barış ve kardeşliğe burada hep beraber tanıklık ediyoruz. En kötü barış, savaştan iyidir. Bu barışın daim olmasını, ilelebet bozulmamasını, ailelerimizin barış için yan yana yaşaması temennisinde bulunuyorum. Bu tür husumetlerin barışla sonlandırılması, bütün insanların dostça ve kardeşçe yaşayabilmeleri için alimlerin ve kanaat önderlerinin devreye girmesi lazım. Bu barışın sağlanması için emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum."
'Akar' ve 'Akyüz' ailesi fertleri konuşmaların ardından birbirlerine sarılarak helallik istedi. Aile fertleri barış yemini ettikten sonra sırasıyla Kuran-ı Kerim’e el basarak husumeti bitirdi. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, katılımcılar onuruna barış yemeği verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.