İcradan Satışa Çikan İnekler Kaybolduğu Öne Sürüldü

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde faaliyet gösteren bir kooperatifin borcundan dolayı icra yoluyla satışa çıkarılan 42 ineğinin kaybolduğu öne sürüldü. Bayramiç'te 2010 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:40
İcradan Satışa Çikan İnekler Kaybolduğu Öne Sürüldü






ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde faaliyet gösteren bir kooperatifin borcundan dolayı icra yoluyla satışa çıkarılan 42 ineğinin kaybolduğu öne sürüldü.
Bayramiç'te 2010 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'nden (TEDGEM) alınan 4 milyon TL kredi ile 50 ortaklı olarak Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Koperatif süt besiciliği için 300 baş gebe inek satın aldı. Kooperatifin kurulmasından 2 yıl sonra ortaklardan biri, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Bayramiç Cumhuriyet Savclığı'na suç duyurusunda bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki müfettişin besi çiftliğinde yaptığı incelemede, hayvanlardan 67'si bulunamayınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken ineklerin bir bölümü daha kayboldu. Kuruluş aşamasında alınan 300 gebe inek ve yavrularından geriye sadece 42 inek kaldı. Koperatifin TEDGEM'den aldığı kredinin de çok büyük bir bölümünün vadesi geldiği halde geri ödemesi yapılmadı. Ezine Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nden alınan yemler nedeniyle olan toplam 240 bin liralık borç da ödenmedi. Bunun üzerine Ezine Yağlı Tohumlar Kooperatifi, icra takibi başlatıp, alacağına karşılık Bayramiç Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kalan 42 ineğinin icradan satışını istedi. İnekler yediemine teslim edildi. İki hafta önce icradan satışa çıkan inekler, gerginlik nedeniyle satılamadı.
İnekler, bugün yeniden satışa çıkarılmak istendi. Besi çiftliğine gidildiğinde, yediemine teslim edilen ineklerin yerinde olmadığı belirlendi. Yediemin ve kooperatifin ortağı Nihat Demirsöz, hayvanların dün tesislerde olduğunu ancak, bu sabah geldiklerinde inekleri yerinde bulamadıklarını, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Kooperatifin avukatı Celil Kaya ise kaybolduğu öne sürülen 43 inekle ilgili bilgi sahibi olmadığını ifade ederek, şöyle dedi:
"Kooperatif iflas etti. Bu sıkıntılı durumdan kurtulmak ve borçlarımızı ödemek için konkordato (anlaşmalı iflas) ilan ettik. Kooperatifimizi tekrar işler hale getirip, borçlarımızı ödemek için girişimlerde bulunduk. Bugün bir borçtan dolayı ikinci satışı yapılacak ineklerin kaybolmasıyla ilgili bilgim yok. İnekler, bazen meraya çıkarılıyordu, öyle bir durum da olabilir."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.