ide’liler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını oratoryo ile kutladı

İSTANBUL (AA) - ide okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını düzenlenen bir törenle kutladı. ide okulları açıklamasına göre, tüm ide okulları öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, saygı...

29 Ekim 2017 Pazar 11:08
ide’liler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını oratoryo ile kutladı






İSTANBUL (AA) - ide okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını düzenlenen bir törenle kutladı.

ide okulları açıklamasına göre, tüm ide okulları öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

3, 5 ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu, ide okulları Türkçe Bölümü tarafından düzenlenen 29 Ekim Atatürk Oratoryosu’nu seslendirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş savaşı mücadelesinin anlatıldığı oratoryoda hep bir ağızdan söylenen "Cumhuriyetle nefes alacağız, Cumhuriyetle kök salıp yeşereceğiz. Biz Atatürk gençleriyiz! Cumhuriyetimizi korkmadan, yılmadan sonsuza dek yaşatacağız." cümlesi salondaki izleyicilerden alkış aldı. Oratoryonun son bölümünde ise anaokulu öğrencileri de "Cumhuriyet Biziz!" diyerek katkıda bulundu.

ide korosu, Cumhuriyetimizin 94. Yıl kutlamaları için ide okulları Müzik Bölümü tarafında hazırlanan özel repertuar ile Cumhuriyet Valsi, İzmir Marşı ve Samanyolu parçalarını seslendirdi. Törenin devamında, Dans Kulübü öğrencileri bir dans gösterisi gerçekleştirdi.

Tören sonunda, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Afiş Yarışması’nın sonuçları açıklandı. İlk 3’e girenler ödül ve sertifikalarını okul müdürü ve yardımlarının elinden aldı.

Cumhuriyet'in 94. yıl dönümü için düzenlenen tören, 10. Yıl Marşı eşliğinde son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Ide Okulları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.