'İhtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Sosyal devlet anlayışıyla, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla girilmedik ev, dokunulmadık mazlum ve gerçekten ihtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz." dedi.

05 Nisan 2018 Perşembe 14:26
'İhtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz'






HATAY (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hatay Valiliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, toplumun her kesimine dokunan, kucaklayan bir bakanlık olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle çocukların ailelerinden ayrılmasını istemediklerini ve bu anlamda sosyal ekonomik destekle 108 bin çocuğa ailesinin yanında bakım sağladıklarını bildiren Kaya, şöyle devam etti:

"Sosyal devlet anlayışıyla, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla girilmedik ev, dokunulmadık mazlum ve gerçekten ihtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz. Hatay'da da özellikle bu Afrin operasyonu kapsamında desteğe ihtiyacı olan tüm kesimlere el uzattık, sizler burada, biz merkezden ödenek yollayarak başarılı bir operasyon oldu. Şehit ailelerimizle ilgileniyoruz, gazilerimizle aynı şekilde ilgileniyoruz. Onlar bize şehitlerimizin emaneti."

Kaya, daha fazla kişiye el uzatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) hakkında bilgiler verdi.

Hatay'da da ASDEP personeliyle birlikte arz odaklı hizmet anlayışıyla, öncelikle ihtiyaç sahiplerinden başlamak üzere ev ziyaretleri yapacaklarını, sosyal risk haritaları çıkaracaklarını aktaran Kaya, "Dokunulmadık gönül bırakmayacağız İnşallah." diye konuştu.

Muhabir: Lale Köklü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.