İkinci Göcek Tüneli'nde ışık göründü

Cihan KAYA/DALAMAN (Muğla), () - MUĞLA ile Fethiye İlçesi'ni Antalya'ya bağlayan Göcek Mahallesi'nde 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan Göcek Tüneli'nin ücretli olması nedeniyle Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü...

27 Ocak 2015 Salı 12:06
İkinci Göcek Tüneli'nde ışık göründü






Cihan KAYA/DALAMAN (Muğla), () - MUĞLA ile Fethiye İlçesi'ni Antalya'ya bağlayan Göcek Mahallesi'nde 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan Göcek Tüneli'nin ücretli olması nedeniyle Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından ücretsiz geçiş için yaptırılan yeni tünelde ışık göründü.
Göcek'te 2013 ylı Eylül ayında yapımına başlanan ikinci tünelde sona gelindi. Türkiye'nin en pahalı tünelinin hemen yanına yapılan tünelden geçişler Mayıs'ta başlayacak. Vatandaşlar, paralı olması nedeniyle "Deli Dumrul Tüneli" diye nitelendirdiği mevcut tünelden geçmek mecburiyetinde kalmayacak. İlki 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten ve 17 yılda tamamlanabilen tünelin ikincisinin 1.5 yıl gibi bir sürede tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.
PARALI TEK TÜNEL

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından ücretsiz geçişi sağlayacak İkinci Göcek Tüneli'nin uzunluğu 868, yüksekliği 8 ve genişliği de 5 metre olacağı bildirildi. Kazı ve delme çalışmaları tamamlanan, 90 kişilik ekibin çalıştığı tünelin 600 metresi betonlanıp bariyer yerleştirme çalışmaları tamamlandı. Mayıs 2015'te açılacak tünelden, Fethiye'den Muğla yönüne giden araçlardan geçiş ücreti alınmayacağı belirtildi.
Göcek'te ilk tünelin bile hayal olarak görüldüğünü belirten AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, "Türkiye'de bütün tüneller ücretsiz. Sadece Göcek'te ücretli ve bu da vatandaşlarımızı ve yabancı misafirlerimizi mağdur ediyordu. Ulaştırma ve Denizcilik eski Bakanımız Binali Yıldırım'a, bu tek paralı tünelden dolayı boynumuzun bükük olduğunu söyledik. İkincisinin yapılması için ricada bulunduk. Dönemin bakanı Yıldırım'ın talimatlarıyla Eylül 2013'te yapımına başlandı ve büyük ölçüde tamamlandı. Mayıs'tan itibaren Antalya-Muğla Karayolu'nu kullanan araçlar ve yöre halkı ücretsiz geçişle tanışacaklar" dedi. Boğa, mevcut tünelin belli bir bedel karşılığında kamuya devredilip ücretsiz hale getirilebileceğini de kaydetti.
Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile yapılan ve 2006 yılından bu yana işletilen 950 metre uzunluğundaki mevcut Göcek Tüneli'nde, otomobillerden 3.5 lira, kamyon, otobüs ve TIR'lardan ise 7.5 lira geçiş ücreti alınıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.