İkizdere’de 'Kaçkarlara Doğru' kar yürüyüşü başladı

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE (Rize), () - RİZE’de İkizdere Vadisi’nin doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 'Kaçkarlara Doğru' kar yürüyüşü başladı. İki gün sürecek etkinliğe...

28 Şubat 2015 Cumartesi 15:22
İkizdere’de 'Kaçkarlara Doğru' kar yürüyüşü başladı






Muhammet KAÇAR/İKİZDERE (Rize), () - RİZE’de İkizdere Vadisi’nin doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 'Kaçkarlara Doğru' kar yürüyüşü başladı. İki gün sürecek etkinliğe katılanlar geceyi ahşap yayla evlerinde geçirecek, türküler söyleyip horon oynayacak.
'İkizdere Sevdalıları' adlı grubun organize ettiği ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 'Kaçkarlara Doğru' kar yürüyüşü etkinliğine İkizderelilerin yanı sıra İstanbul ve Ankara’dan gelen yöre sakinleri de katıldı. Kaymakam Abdi Koç, Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ile Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Kadem Ekşi’ nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişi, ilçe girişinde toplandı, tulum eşliğinde türküler söyleyerek belediye binası önüne geldi. Buradan araçlarla 2 bin metre yükseklikteki Demirkapı Köyü’nün üst kısımlarına çıkan grup kar yağışı ile karşılaştı. Horonlar oynayan türküler söyleyen grup yaya olarak Homeze Yaylası'na doğru yaklaşık 5 saat sürecek olan yürüyüşe başladı.  Yürüyemeyenleri helikopterle yaylaya taşıtmak isteyen organizatörlerin bu isteği ise gerçekleşmedi. Ayder Yaylası'ndan havalanan helikopter kar yağışı ve sisli hava nedeniyle bölgeye ulaşamadı.

"YAYLALARIMIZI BETONARMEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ"
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Kadem Ekşi, bölgenin kış turizminde önemli potansiyeli bulunduğunu söyledi. Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) eylem planına destek verdiklerini ifade eden Ekşi, “Bu eylem planı ile Doğu Karadeniz havzası bizlerin de katkılarıyla turizm aksında büyüyecek. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Ovit Yaylası'nın şimdi planlama sürecini hayata geçireceğiz. Rize’yi, 'Cennete gelmeden ölmeyin' dediğimiz yeni bir coğrafyaya taşıyoruz. Yaylalar geleneksel mimarisi ile bizim kültürel mirasımızdır. Kendi ayağımıza kurşun sıkmadan, yaylaları betonarmeye teslim etmeden ve geleneksel mimari özelliklerini de koruyarak Rize'yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.
İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, 4 yıl önce başlayan kar yürüyüşünün giderek büyüdüğünü anlattı, ilçe Kaymakamı Abdi Koç da, çok yüksek olan kış turizmi potansiyelinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.