İkizlere yardım eli uzandı

ADANA'da kirasını ödeyemedikleri elektriği ve suyu kesik, tek odalı evde yaşam mücadelesi veren 36 yaşındaki Vicdan Özkılıç'ın 40 günlük ikizleri Asuman ve Yağmur'a hayırseverler sahip çıktı. Merkez Seyhan Belediyesi, Özkılıç'ın...

27 Mart 2015 Cuma 12:39
İkizlere yardım eli uzandı






ADANA'da kirasını ödeyemedikleri elektriği ve suyu kesik, tek odalı evde yaşam mücadelesi veren 36 yaşındaki Vicdan Özkılıç'ın 40 günlük ikizleri Asuman ve Yağmur'a hayırseverler sahip çıktı. Merkez Seyhan Belediyesi, Özkılıç'ın 1 yıllık kirasını karşılarken eve bebek bezi, süt, mama ve kıyafet gönderildi.
Ayakkabı imalatında çalışan Osman Atam ile 4 yıl önce kaçarak nikahsız yaşamaya başlayan Vicdan Özkılıç, ikizleri Yağmur ve Asuman'ı dünyaya getirdikten sonra Atam'ın cezaevine girmesiyle zor günler geçirmeye başladı. Aylık 150 lira olan evin kirasını da ödeyemeyen Vicdan Özkılıç'ın yardımına hayırseverler koştu. Adana Valisi Mustafa Büyük'ün talimatı doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aileye yardım sağlamak için çalışma başlatırken, Kızılay da gıda ve giyim yardımı yaptı.
Bugün sabah merkez Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar da Vicdan Özkılıç'ı ziyaret edip yaşamları hakkında bilgi aldı. Karalar, ailenin 1 yıllık ev kirasının karşılanacağını, elektrik ve su borçlarını ödeyeceklerini söyledi. Başkan Karalar, sosyal güvencesi olmayan Vicdan Özkılıç'a nakdi yardım yapılacağını da kaydetti. Hayırseverler de aileye, mama, bebek bezi, süt ve kıyafet desteği sağladı.
Beslenemediği için ikizlerini anne sütünün yetmediğini belirten Vicdan Özkılıç, yapılan yardımlarla çocuklarının karnını doyurduğunu belirterek, sorunlarının çözülecek olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Özkılıç, kendine yardım eli uzatanlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.