İlaç mümessillerinden, öldürülen meslektaşlarının oğlunun eğitimi için kampanya

Bahri KARATAŞ/ İZMİR () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde geçen Kasım ayında boşandığı, ancak birlikte yaşamaya devam ettiği eski eşi Uğur B. tarafından bıçaklanarak öldürülen ilaç firması çalışanı Eda Okutgen'in oğlu 12...

07 Mart 2015 Cumartesi 15:55
İlaç mümessillerinden, öldürülen meslektaşlarının oğlunun eğitimi için kampanya






Bahri KARATAŞ/ İZMİR () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde geçen Kasım ayında boşandığı, ancak birlikte yaşamaya devam ettiği eski eşi Uğur B. tarafından bıçaklanarak öldürülen ilaç firması çalışanı Eda Okutgen'in oğlu 12 yaşındaki Batuhan'ın eğitimine devam etmesi için Mümessil Dayanışma Derneği (MÜDAD), 'sms ile bağış kampanyası' başlattı. MÜDAD Başkanı Harun Ökek, bir daha böyle bir acı yaşamamak istediklerini belirtti.
Türkiye'de yaklaşık 20 bin ilaç mümessilini temsil eden Mümessil Dayanışma Derneği (MÜDAD) 30 Kasım 2014'de İzmir'de boşandığı eşi tarafından öldürülen meslektaşları Eda Okutgen'in geride bıraktığı oğlu Batuhan'ın eğitimi için gerekli masrafları karşılayabilmek için gerekli izinleri aldıktan sonra kampanya başlattı. İzmir Anemon Fuar Otel'de düzenlenen basın toplantısına CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Okutgen'in kızkardeşi Nida Kaplan ve meslektaşları katıldı.
Ablasını cinayete kurban veren Nida Kaplan, “Eda ve Batuhan adına sizlere teşekkür ediyorum. Bu tür cinayetlerin olmaması için duyarlı olunması lazım. Eda'yı anlatmakla bitiremem. Çok iyi bir anneydi. İyi bir arkadaş, iyi bir dosttu. Her şeyi oğlu Batuhan'dı. Bir daha böyle şeyler yaşanmasın. Verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim" dedi.
Yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamayan MÜDAD Başkanı Harun Ökek, arkadaşlarının acı kaybı nedeniyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününün arifesine denk gelen böyle bir günde bir araya gelmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını ancak geride kalan Batuhan'ın eğitimi için katkıda bulunabilecekleri için buruk da olsa bir sevinç yaşadıklarını belirtti. Ökek, “Eda çevresinde çok sevilen birisiydi. Ne yazık ki Türkiye'nin kanayan yarası olan cinayete kurban gitti. Sanığın ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Sanığın alacağı ceza içinde şiddet barındıran kişilere örnek olur" dedi.
Turkcell hatlı cep telefonlarından 7156'ya, Vodafone hatlı cep telefonlarından ise 1404'e atılacak her sms ile kampanyaya 5 TL destekte bulunulabileceği aktaran Harun Ökek, tüm tıbbi Mümessil camiasından ve konuya duyarlı tüm vatandaşlardan kampanyaya destek olmalarını istedi.
6 ay boyunca devam edecek olan kampanya sonunda hedefin 200.000 TL'ye ulaşmak olduğunu, daha büyük miktarda bağışta bulunmak isteyen kişiler için de bağış kampanyası için açılmış olan banka hesap numaralarına para yatırılarak kampanyaya destek olunabileceği belirtti. Bunun için de Halk Bankası Bolu Sanayi Sitesi Şubesi 01233-16100004 İban No: TR11 0001 2001 2330 0016 1000 04 numaları hesah verildi.
MÜDAD Başkanı Harun Ökek, 14 Nisan tarihinin 20.000 kişilik Tıbbi Mümessil camiası için 'Dayanışma Günü' olması nedeniyle kampanyanın kısa mesaj numarasının da 14 Nisan'a ithafen 1404 olarak belirlendiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.