İlhami öğretmen benzinle çatıya çıkıp barakasını yıktırmadı

Kamuran KIZILBOĞA/TİRE (İzmir), () - İZMİR'in Tire İlçesi'nde öğretmen 51 yaşındaki İlhami Aydın, çeşitli endemik türlere ait fidan yetiştirdiği bahçesindeki tek katlı baraka tipi yapının belediye ekipleri tarafından yıkılmasını...

21 Ocak 2015 Çarşamba 12:06
İlhami öğretmen benzinle çatıya çıkıp barakasını yıktırmadı






Kamuran KIZILBOĞA/TİRE (İzmir), () - İZMİR'in Tire İlçesi'nde öğretmen 51 yaşındaki İlhami Aydın, çeşitli endemik türlere ait fidan yetiştirdiği bahçesindeki tek katlı baraka tipi yapının belediye ekipleri tarafından yıkılmasını engellemek için elinde benzin ve çakmakla çatıya çıktı. Yıkımın olmayacağı sözü üzerine Aydın, 2 saat süren eylemine son verdi.
Tire Belediyesi'ne bağlı zabıta ve yıkım ekipleri, birbirine yakın 3bahçede tek katlı baraka tipi yapıların yıkımı için Karacaali Mahallesi Kızçeşmesi Mevkii'ne geldi. Bölgede arazisi üzerinde depo işlevi gören tek katlı barakası bulunan, bir ticaret lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak göreve devam eden, evli ve 2 çocuk babası İlhami Aydın, yıkım araçlarının yaklaşması üzerine benzin dolu pet şişe ve çakmak ile barakanın üzerine çıktı. "Ben bir suç işlemedim. Kanunsuz bir iş yapmadım. Belediye Başkanı verdiği sözü tutsun. Yanı başımızda ruhsatsız iki katlı ev var, ona niye dokunmuyorlar?" diye bağıran Aydın, yıkım için gelen ekiplerin dönmesini, aksi takdirde benzini üzerine döküp kendisini yakacağını söyledi. Bahçesinde çocuklarının fidan yetiştirip hayvan baktığını belirten İlhami Aydın, şöyle dedi:
"Bu sözün bittiği nokta. Yasaları didik didik inceledim. Benim bir göz, depo olarak kullandığım yapıyı kimsenin yıkmaya hakkı yok. Öretmen olarak bu devlete 25 yıl hizmet verdim. Yıkım kararından ilgili yerlere gerekli açıklamaları yaptım. Durumu izah ettim. Fakat geldiğimiz noktada beni buna mecbur ettiler. Ben haklı davam için bunu yapıyorum."

SÖZ ALINCA İNDİ
Aynı sorunu yaşayan komşuları Hasan Yumuşak ile eşi Hüdaye Yumuşak da belediye ekiplerine tepki göstererek, İlhami Aydın'ya destek verdi. Aydın'ın kendisini yakma olasılığına karşı itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı.
Jandarma ve zabıta ekiplerinin ikna çabaları ve Tire Belediye Başkanı CHP'li Tayfur Çiçek ile Kaymakam Mehmet Usta'yla yapılan telefon konuşmaları sonrası İlhami Aydın, yıkımın yapılmayacağına yönelik söz alınca eylemine son verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.