İlk balık tezgaha pahalı düştü

TÜM denizlerde balık avı yasağının dün gece yarısı sona ermesi ile birlikte, Kocaeli'deki Ereğli, Kandıra'nın Kefken ile  Bağırganlı Limanı'ndaki tekneler gece yarısı deniza açılarak ağ attı. Ancak özellikle avın...

01 Eylül 2015 Salı 13:30
İlk balık tezgaha pahalı düştü






TÜM denizlerde balık avı yasağının dün gece yarısı sona ermesi ile birlikte, Kocaeli'deki Ereğli, Kandıra'nın Kefken ile  Bağırganlı Limanı'ndaki tekneler gece yarısı deniza açılarak ağ attı. Ancak özellikle avın ilk gecesi ağ atan teknelerin bir bölümü boş, bir bölümü de çok az balıkla dönünce tezgahlara balık pahalı düştü. İzmit Balıkpazarı'ndaki esnaf, balık az olduğu için ilk bir kaç gün pahalı olabileceğini fakat önümüzdeki günlerde beklenen balık bolluğu ile fiyatların düşeceğini söyledi. 
Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karadeniz sahilindeki Kefken ve Bağırganl limanlarından İzmit Balık Haline az balık gelince tezgahlardaki fiyatların yüksek olduğu gözlendi. Birçok çeşit balık tazgahta olmasına rağmen ilk günler fiyatların biraz yüksek olduğunu söyleyen balıkçı Hamdi Bineklioğlu, "Balık sezonunun ilk gününde tezgahlarımızda balık çeşitliliği var fakat bol değil. İlk günler fiyatları biraz yüksek. Ama bu hafta içersinde fiyatların daha da düşeceğini umuyoruz. Çünki bu sezon balık bolluğu yaşanacak. Vatandaşlarımız bol bol balık yiyecek" dedi.
HAMSİNİN KİLOSU 10-15 LİRA
Bu yıl balık sezonunun bereketli geçeceğini belirten balıkçı Murat Şahin, ilk gece denizin biraz rüzgarlı olması nedeniyle teknelerin kıyıya az balıkla döndüğünü belirtirken şöyle konuştu:
"İlk gün biraz fiyatlar yüksek oldu. Karadeniz'de palamut ve hamsi kendisini göstermiş. Önümüzdeki süreçte büyük miktarda palamut ve hamsi bolluğu bekliyoruz. Hamsinin kilosu 10-15, palamutun büyüklüğüne göre tanesi 10-15 liradan satılıyor."
"AV YASAĞI KALKAR KALKMAZ BALIK ALMAYA GELDİM"
Her yıl av yasağının kalktığı ilk gün İzmit Balık Pazarı'ndan balık almaya geldiğini anlatan Alaattin Güney, "Balık tüketmeyi seven bir aileyiz. Her yıl av yasağının kaltığı ilk gün balık pazarına gelir ilk balığımızı alırız. Bugün hamsi almaya geldim. Kilosu 10 lira. Bir lokantada öğlen yemeği yeseniz bir kilo hamsi fiyatına geliyor. Bence fiyatları çok yüksek değil" dedi.
İZMİT BALIK TEZGAHINDA FİYATLAR
Hamsi kilo: 10-15 Lira, İstavrit kilo 15 Lira, Sardalye kilo 15 Lira, Karadeniz Mezgit kilo 15 Lira, Turna Mezgit kilo 20-25 Lira, Karides kilo 20 Lira, Mercan kilo 20 Lira, Barbun kilo 30-50 Lira, Palamut tane 10-15 Lira

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.