İmam Hüseyin, 'oruç Açma' Programında Anıldı

Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta Ufuk Alevi Bektaşi Derneği tarafından İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1375'inci yıl dönümü nedeniyle 'Oruç açma' programı düzenlendi. Kentteki bir restoranda düzenlenen programa, Cem...

01 Kasım 2014 Cumartesi 19:03
İmam Hüseyin, 'oruç Açma' Programında Anıldı






Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta Ufuk Alevi Bektaşi Derneği tarafından İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1375'inci yıl dönümü nedeniyle 'Oruç açma' programı düzenlendi.
Kentteki bir restoranda düzenlenen programa, Cem Vakfı Ankara Şube Başkan Yardımcısı Cüneyt Çiçek, Ankara Irmak Alevi Bektaşi Derneği Başkan Yardımcısı Ziya Demirel, Tokat Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Cem Vakfı Sivas Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaklaşık 150 kişi katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan programda daha sonra sonra lokma duası edildi. Ardından davetliler, akşam ezanının okunması ile birlikte oruçlarını açtı. Programın açılış konuşmasını yapan Ufuk Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Rıza Doğan, derneklerinin 2013 yılında hizmete açıldığı belirterek, "Yolumuz hak Muhammed Ali yoludur. Derneğimizin amacı yola hizmet etmektir, bu hizmete Alevisiyle, Sünnisiyle toplumsal katkı sağlamaktır. Medeniyetler diyarı olan güzel anadolunun birlikteliğine katkıda bulunmaktır. Farklı kültürlerin ve renklerin yaşanmasına, tanıtılmasına yardımcı olmaktır. Her yıl Muharrem ayında Hz. Hüseyin'in Kerbela'da uğradığı zulmün yasını tutuyoruz. Matem orucu tutarak oruçlarımızı su içmeden açıyoruz. Ehl-i Beyt sevgisi bütün Müslümanların ortak sevgisi ve ortak mirasıdır. Kerbela şehitlerini anmak ve onların acısını paylaşmak ortak bir paydamızdır" dedi.
Program ilahi ve mersiyelerin okunmasıyla son buldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.