IPI Türkiye hakaret davalarına karşı harekete geçiyor

İSTANBUL,() VİYANA merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi'ni oluşturan Basın Enstitüsü Derneği'nin (BED) yıllık olağan genel kurulu 27 Şubat'ta derneğin Taksim'deki merkezinde yapıldı. Faaliyet...

28 Şubat 2015 Cumartesi 12:42
IPI Türkiye hakaret davalarına karşı harekete geçiyor







İSTANBUL,() VİYANA merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi'ni oluşturan Basın Enstitüsü Derneği'nin (BED) yıllık olağan genel kurulu 27 Şubat'ta derneğin Taksim'deki merkezinde yapıldı.

Faaliyet raporunda son bir yıldır Türkiye'de basın özgürlüğünü kısıtlayan siyasi iktidar kaynaklı uygulamaların bir önceki döneme kıyasla daha da ağırlaşarak çeşitlilik kazandığına dikkat çeken BED, bu baskı yöntemlerine son dönemde gazetecilere karşı birbiri ardına açılan hakaret davalarının da eklendiğini kaydetti.
Basın Enstitüsü Derneği'nin Genel Kurulu, iktidar sahiplerine hakaret suçlamasının gazetecilerin tutuklanma ve hapis cezalarına çarptırılma gerekçesi olmaktan çıkarılmasını öncelikli gündem maddesi olarak benimsemeye karar verdi. BED bu amaçla IPI merkezi, Türkiye'deki ilgili basın meslek örgütleri, hukukçular ve barolarla koordinasyon ve işbirliği içinde hareket ederek uluslararası boyutu da olan kampanyalar düzenlemeyi kararlaştırdı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.