İRAN SINIRINDA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Murat ÇAĞLAR/VAN, () - İRAN'da siyasi gerekçelerle Kürtlerin idama mahkum edilmesini protesto ve cezaevinde açlık grevi yapanlara destek için, İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde yürüyüş yapıldı. Tutuklu Yakınları Derneği (TUYAD-DER)...

20 Aralık 2014 Cumartesi 15:53
İRAN SINIRINDA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ






Murat ÇAĞLAR/VAN, () - İRAN'da siyasi gerekçelerle Kürtlerin idama mahkum edilmesini protesto ve cezaevinde açlık grevi yapanlara destek için, İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde yürüyüş yapıldı.
Tutuklu Yakınları Derneği (TUYAD-DER) öncülüğünde Saray Kapıköy Sınır Kapısı'nda yaklaşık bin kişi toplandı. Kalabalık, 'Dünyanın sessizliğine rağmen susmayan direnen tüm tutsaklara bin selam', 'İran'da insanlık idam ediliyor, sessiz kalmayın', 'Rojhılat'ın idamı Bakur'un, Başur'un, Rojava'nın idamıdır' yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla İran sınırına doğru yürüdü. Yürüyüş nedeniyle Özalp ve Saray ilçe merkezlerinde de geniş güvenlik alındı. Kalabalığın ilçe merkezine girişine de izin verilmedi.
Yürüyüşe HDP Van İl Başkanı Harun Okay, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DBP-HDP İlçe örgütleri katıldı. Toplanan kalabalık adına Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün konuştu. İran İslam Cumhuriyeti'nin Kürdistan ve Kürt sorununa yaklaşımında insanlık dışı uygulamalar yaptığını belirten Aygün, "Rojava'da yaşanan saldırılara paralel olarak, sömürgecilerin konsepti gereği İran Cumhuriyeti de, Kürtlere yönelik inkar ve imha politikası uygulamaktadır. Oysa 2011'den bu yana PJAK ile ateşkes pozisyonunda olan İran, ateşkesin şartlarından olan idamları durdurma ve esirlere yönelik kararına uymamaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.