İran'da deprem nedeniyle ölenlerin sayısı 407 oldu

Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İran'ın Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 407'ye ulaştı.

13 Kasım 2017 Pazartesi 20:59
İran'da deprem nedeniyle ölenlerin sayısı 407 oldu






İSTANBUL(AA) - Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülkenin batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 407'ye ulaştı.

İran devlet televizyonuna konuşan Ulusal Kriz Yönetim Örgütü Müdür Yardımcısı Behnam Saidi, ölü sayısının 407'ye, yaralıların ise 6 bin 700'ye yükseldiğini söyledi.

"Yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesi çalışmaları olumsuz etkiliyor"

Öte yandan aynı örgütün müdürü İsmail Neccar, yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesinden dolayı arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Neccar, "Kasrı Şirin ve Serpulzihab'a bağlı köyler en çok hasarın meydana geldiği yerlerdir. Yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesi arama kurtarma çalışmalarına olumsuz yansıyor. Bundan dolayı halkın bir kesimin eleştirilerine sebep oluyor." dedi.

Muhabir: Mustafa Melih Ahıshalı

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.