İş Bankası'ndan Türkiye ekonomisine 295,3 milyar lira kredi desteği

- İş Bankası'nın ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 295,3 milyar lira oldu - İş Bankası Genel Müdürü Bali: - "Bankamız, hane halkı ile istihdam ve katma değer yaratan ekonomik aktörlere kesintisiz finansman desteğini bu dönemde de sürdürmüştür"

28 Temmuz 2017 Cuma 19:32
İş Bankası'ndan Türkiye ekonomisine 295,3 milyar lira kredi desteği






İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 295 milyar lirayı aştı.

İş Bankası ilk 6 aylık finansal tablolarını açıkladı. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, İş Bankası'nın aktif toplamı bu yılın ilk yarısında, 2016 yıl sonuna kıyasla yüzde 9,3 artış ile 340,5 milyar liraya ulaşırken, öz kaynak büyüklüğü 39,9 milyar liraya yükseldi.

Haziran ayı itibarıyla bankanın aktifleri içerisinde yüzde 66 ile en büyük paya sahip olan nakdi krediler, önceki yıl sonuna göre yüzde 9,9 artışla 224,6 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde gayrinakdi kredi hacmi ise 70,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Böylece ekonomiye krediler yoluyla sağlanan toplam kaynak tutarı, 295,3 milyar liraya ulaştı.

Bankanın sorunlu kredilerin toplam kredilere oranı önceki döneme göre sabit kalarak yüzde 2,4 düzeyinde gerçekleşti ve önceki dönemlerde olduğu gibi sektör ortalamasının oldukça altında kalmaya devam etti.

İş Bankası'nın mevduat hacmi önceki yıl sonuna göre yüzde 7,9 artarak 191,3 milyar lira oldu. Mevduat dışı fon kaynaklarını etkin kullanan banka, yılın ilk 6 ayında yurt içi piyasalarda toplam 5,6 milyar lira, yurt dışı piyasalarda ise 1,4 milyar dolar muadili tutarında menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi.

Banka, dönem içerisinde 17 ülkeden 43 bankanın katılımıyla 296 milyon dolar ve 989,5 milyon avro tutarında sendikasyon kredisi temin etti. Mevcut piyasa koşullarında, çok sayıda bankanın katılımı ve yüzde 100'ün üzerinde bir yenileme oranı ile alınan söz konusu kredi, uluslararası piyasalarda İş Bankası'na duyulan güveni bir kez daha teyit etti.


- İş Bankası'ndan 2 milyar 887 milyon lira net kar


Banka, yılın ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 artışla 2 milyar 887 milyon lira tutarında net kar elde etti. Yılın ilk yarısında, bankanın öz kaynakları ise önceki yıl sonuna göre yüzde 11,1 artarak 39,9 milyar liraya ulaştı. Güçlü sermaye yapısını korumaya ve risklerini etkin bir şekilde yönetmeye devam eden bankanın sermaye yeterliliği oranı ise yüzde 16,5 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, tecrübesini ve kaynaklarını ülke ekonomisinin istikrarı için tereddüt etmeden kullanan İş Bankası'nın, hane halkı ile istihdam ve katma değer yaratan ekonomik aktörlere kesintisiz finansman desteğini bu dönemde de sürdürdüğünü belirtti.

Bankanın 93. yaşını kutlamaya hazırlandıklarını aktaran Bali, "Bankamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de ülke ekonomisine destek olma amacını gözeterek, sağlıklı büyüme stratejisini kararlılıkla uygulamaya ve sektörüne öncülük etmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Karİş BankasıAdnan Bali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.