İŞ KAZALARININ YÜZDE 50'Sİ KOLAYLIKLA ÖNLENEBİLİR

GEBZE (Kocaeli), () - GEBZE'de 40 yıldır teknik ve teknolojik halatlar, endüstriyel iş güvenliği-yüksekte çalışma, eğitim ve danışmanlık hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, Türkiye'deki...

19 Aralık 2014 Cuma 13:58
İŞ KAZALARININ YÜZDE 50'Sİ KOLAYLIKLA ÖNLENEBİLİR






GEBZE (Kocaeli), () - GEBZE'de 40 yıldır teknik ve teknolojik halatlar, endüstriyel iş güvenliği-yüksekte çalışma, eğitim ve danışmanlık hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, Türkiye'deki iş kazalarının yüzde 50'sinin alınacak basit önlemlerle önlenebilir kazalar olduğunu söyledi.
İş güvenliği ve işçi sağlığında denetim faaliyetlerine ağırlık verilerek çalışma şartlarını iyileştirmek için yeni önlemlerin alınması konusunda gelişmeleri değerlendiren Kemal Kaya, Türkiye'de her gün ortalama 70 iş kazası meydana geldiğini, bu kazalarda günde ortalama 3 çalışanın yaşamını yitirdiğini, 4 veya 5 çalışanın da iş kazası sonucu iş göremez hale geldiğini söyledi.
Sanayi bölgesi olması nedeniyle Kocaeli'nde de sıkça rastlanan iş kazalarının yüzde 50'sinin kolaylıkla önlenebilir kazalar olduğunu, yüzde 48'inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceğini vurgulayan Kemal Kaya şunları söyledi:
"2012 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği tasarısının yasalaşmasıyla birlikte iş kazalarındaki artışa rağmen can kaybı sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Bu doğrultuda iş sağlığı ve güvenliğinin yasalaşması, vatandaşa yasalarla tanınan yaşam hakkının bir gereğidir. Bu konuda her ne kadar geç kalınmış olsa da yasalaşma süreci ve yasanın kapsamının genişletilmesi çok doğru bir girişim" dedi.
Kemal Kaya, ölümlü kazaların çoğunun yüksekten düşme sonucu olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.