IŞİD'e katılmak için kaçtığını iddia ettiği eşi ile iki çocuğunu arıyor

  Mehmet AKTARAN / İSTANBUL, () FAS asıllı Belçika vatandaşı Faouzi El Boukabouti,  yanına iki çocuğunu da alarak IŞİD'e katılmak için ortadan kaybolduğunu ileri sürdüğü eşi Fatima Bazarouj'i arıyor. Faouzi El Boukabouti,...

08 Mart 2015 Pazar 11:09
IŞİD'e katılmak için kaçtığını iddia ettiği eşi ile iki çocuğunu arıyor






 

Mehmet AKTARAN / İSTANBUL, () FAS asıllı Belçika vatandaşı Faouzi El Boukabouti,  yanına iki çocuğunu da alarak IŞİD'e katılmak için ortadan kaybolduğunu ileri sürdüğü eşi Fatima Bazarouj'i arıyor.

Faouzi El Boukabouti, üç hafta önce yanına 3 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğu Enes ile Hamza'yı da yanına alarak ortadan kaybolan eşi Fatima Bazarouj'nin izine İstanbul'da rastladı. Belçika Milletvekili Ahmed El Khannouss ile birlikte Türk makamlara başvurular yapan Boukabouti, eşi ve iki çocuğunun Fatih'te bir hafta kadar kaldıklarını belirledi. Ancak, kaldıkları ileri sürülen Fatih'teki bir adrese yapılan polis baskınında, Boukaboui'nin eşi ve çocukları bulunamadı.

"İNŞALLAH SURİYE'YE GEÇMEMİŞLERDİR"
Belçika ve Türk polisine yapılan başvurularda, anne ve iki çocuğunun iki ağabeyi ile birlikte, 13 Şubat'ta  Amsterdam'dan uçağa binerek İstanbul'a geldikleri ve Fatih'te bir hafta kaldıkları, annenin iki ağabeyiyle IŞİD'e katılmak için  Suriye'ye yola çıktıkları ileri sürüldü.  El Boukabouti ile İstanbul'a gelen Fas asıllı Belçika Milletvekili Ahmed El Khannouss da, " Onların, Suriye'de cihatçılara katılmak amacıyla yola çıktıklarını öğrendik" dedi.

Oğulları Enes ile Hamza'ya bir an evvel kavuşmak istediğini belirten röportaj sırasında yüzünü göstermekten kaçınan baba Faouzi El Boukabouti, “Hiç ummadığım bir zamanda çocuklarım kaçırıldılar. Böyle bir şeyi asla ummuyordum. Türk halkı lütfen bana yardım etsin. Bir an önce çocuklarıma kavuşmak istiyorum. İnşallah Suriye'ye geçmemişlerdir. Allah'tan bunu umuyorum" diye konuştu.

BELÇİKA MİLLETVEKİLİ: İNŞALLAH SONUÇ ELDE EDERİZ

Belçika Milletvekili Ahmed El Khannouss da, şunları söyledi:

“Buraya karşımda duran babanın çocuklarını bulmak amacıyla geldik. Onların, Suriye'de cihatçılara katılmak amacıyla yola çıktıklarını öğrendik. Ben de aslen Faslı'yım. Bu yüzden, bir milletvekili olarak ve bir semtin belediye başkanı olarak, Türk yetkililerle iletişim kurarak onlara yardımcı olmak için buradayım. Türk makamları son derece yardımsever davrandı ve işbirliğine hazır olduklarını belirttiler. Onlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu adli ve siyasi işlemlerden bir sonuç elde edebiliriz. Duyarlı Türk vatandaşlarına seslenmek istiyorum; Çaresiz haldeki bu babaya yardım etmelerini istiyorum. Çok zor bir durum ile karşı karşıyayız. İnşallah duyarlı davranırlar, diye umuyorum."

(FOTOĞRAF)

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.