Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde 157’nci dönem mezunları diplomalarını aldı

Edip TEKİN - Faruk KAHRAMAN / BURSA, () – BURSA’da bulunan ve 170 yıllık tarihi boyunca çok sayıda komutan yetiştiren Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde 157’nci dönem mezunları törenle diplomalarını aldı. Türkiye’nin...

03 Temmuz 2015 Cuma 15:15
Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde 157’nci dönem mezunları diplomalarını aldı






Edip TEKİN - Faruk KAHRAMAN / BURSA, () – BURSA’da bulunan ve 170 yıllık tarihi boyunca çok sayıda komutan yetiştiren Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde 157’nci dönem mezunları törenle diplomalarını aldı. Türkiye’nin değişik illerinden gelen aileler mezun olan çocuklarının yanına koştuğu törende duygusal anlar yaşandı.
Yıldırım ilçesindeki Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı'nda yapılan mezuniyet törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvvet ve Füze Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, davetliler ve mezun olan öğrencilerin velileri katıldı.
Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Latif Özgen tarafından okul girişinde karşılanan Orgeneral Akın Öztürk, karşılama mangasını selamladıktan sonra okul anı defterini imzaladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan töreninde konuşan Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Özgen, 170 yıllık tarihi boyunca birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Albay Özgen "Bu yuvada sizlere bir yaşam tarzı öğretildi. Bu kutsal ocaktan aldığınız değerler bütünü, hayatınızın sonuna kadar kullanacağınız tüm davranışlarınıza yön verecek evrensel değerlerdir. Teknolojik gelişmeler göstermektedir ki; geleceğin savaşlarını hava ve uzay gücünü iyi yönetenler kazanacaktır. Hiç şüphem yok ki sizler de Işıklar Askeri Hava Lisesinden aldığınız feyz ve donanımla geleceğin savaşlarında ülkemizin gurur kaynağı olacak ve ülke savunmasında çok önemli görevler üstleneceksiniz. Bizler komutanlarınız olarak şanlı Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağınıza gönülden inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun" diye konuştu.
Dönem birincisi Oğuzhan Kızıltaş da 157'nci dönem mezunları olarak bu yuvanın tarih kokulu duvarlarına soluklarını katmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Kızıltaş, “Hava kuvvetlerinin saflarına 14 yaşında genç dimağlar olarak katılan bizler ilk yıllardan bu yana kazandığımız havacılık kültürü ve temel değerler anlayışıyla Hava Harp Okuluna hazır hale getirildik. Burada aldığımız eğitimi Hava Harp Okulu'nda alacağımız eğitimle birleştirerek Hava Kuvvetleri bünyesinde vatanımıza ve milletimize kanımızın son damlasına kadar en iyi şekilde hizmet edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Kızıltaş, ikinci Samet Kızılhan ve üçüncü Abdülkadir Erdoğan'a diplomaları Orgeneral Akın Öztürk, Orgeneral Abidin Ünal ve Vali Yardımcısı Usta tarafından verildi. Dönem birincisi Kızıltaş'ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından diğer öğrencilere de diplomaları verildi.
Tören yürüyüşünün ardından mezun olan 177 öğrenci ceplerinden çıkarttıkları karanfilleri, tribünde oturan ailelerine attı. Öğrenciler ardından tören alanının ortasında mezuniyetlerini birbirleriyle ve aileleriyle kutladılar. Türkiye’nin değişik illerinden gelen aileler uzun süre görmedikleri evlatlarına sarılarak hasret giderdi. Ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.