İslahiye'de Özgecan Aslan'ın adı hastane odasına verilecek

GAZİANTEP’in İslahiye İlçe Belediyesi ve Vefalı Kadınlar Grubu işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Vefalı Kadınlar Grubu Sözcüsü Fethiye Erdoğan, etkinlikten elde edilen gelir ile İslahiye Devlet Hastanesi'nde...

09 Mart 2015 Pazartesi 11:11
İslahiye'de Özgecan Aslan'ın adı hastane odasına verilecek






GAZİANTEP’in İslahiye İlçe Belediyesi ve Vefalı Kadınlar Grubu işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Vefalı Kadınlar Grubu Sözcüsü Fethiye Erdoğan, etkinlikten elde edilen gelir ile İslahiye Devlet Hastanesi'nde yapılacak olan bekleme odasına Mersin'de öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın adının verileceğini söyledi.
İslahiye Belediyesi ile Vefalı Kadınlar Grubu işbirliğiyle Belediye Kültür Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Şanlıurfa Belediyesi sıra gecesi ekibinin sahne aldığı etkinliğe katılan kadınlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Etkinliğe katılan kadınlar sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler ile halay çekerek eğlendi. Vefalı Kadınlar Grubu sözcüsü Fethiye Erdoğan, kadının ötekileştirilmesini kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi. Aile içi şiddetin önlenmesi, kadın ve çocukların korunmasını, çocuk yaşta evliliklerin önlenmesini istediklerini anlatan Erdoğan, "Son dönemlerde toplumumuzu yaralayan ve huzurumuzu bozan kadın ölümleri ve kadına şiddet hızla artmıştır. Artık kadın ve çocuklarımız cinayete kurban gitmesin, intiharlar olmasın" dedi.
Erdoğan, geceden elde edilecek gelir ile İslahiye Devlet Hastanesi'nde hasta yakınları için bekleme odası düzenleyeceğini ve bu odaya Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adının verileceğini de kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.