İslam ülkeleri dünyaya 'Doğu Kudüs' çağrısında bulunacak

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, uluslararası topluma, Doğu Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanıma çağrısı yapılması bekleniyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba 13:35
İslam ülkeleri dünyaya 'Doğu Kudüs' çağrısında bulunacak






ANKARA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, uluslararası topluma, Doğu Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanıma çağrısı yapılması bekleniyor.

Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvedeki konuşmasında dile getirdiği, "tüm dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırma" önerisi, sonuç bildirisine de yansıyacak.

İslam ülkeleri, bildiride, Doğu Kudüs’e ilişkin kararlarını teyit ederek, uluslararası toplumun çağrıya olumlu yanıt vermesini isteyecek.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.