İspark Otoparkçılarını Eğitiyor

İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK tarafından, İSMEK ve bazı kurumlarla işbirliği yapılarak başlatılan sertifikalı otoparkçı eğitimleri sürüyor. İSPARK'tan yapılan açıklamada, İstanbul'un sokaklarını...

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:51
İspark Otoparkçılarını Eğitiyor






İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK tarafından, İSMEK ve bazı kurumlarla işbirliği yapılarak başlatılan sertifikalı otoparkçı eğitimleri sürüyor.

İSPARK'tan yapılan açıklamada, İstanbul'un sokaklarını parselleyen otopark mafyasının varlığının sona erdirildiği belirtildi. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik çalışmalarla ilgili olarak,  “İSPARK kurulduğunda kimsenin mağdur edilmemesi için çalışmalar başlatıldı. Önemli olan bu arkadaşlarımızı topluma kazandırmak, onlara sosyal güvencesi olan bir iş sağlamaktı. Biz kurum olarak onları dışlamadık, yoğun bir rehabilitasyon süreciyle eğitimli otoparkçı olmalarını sağladık. Birçoğu aile kurdu. Kurum içinde çalışarak iyi noktalara gelenler de var" dedi.

İSPARK'tan tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"İstanbulluları canından bezdiren değnekçilerin hakimiyetine son veren İSPARK, 10 yılda yaklaşık 1,2 milyar TL'yi ekonomiye kazandırdı. 10 yılda başta otopark gelirleri olmak üzere marina, cep otogarı gibi diğer iş alanlarının da katkısıyla 1,2 milyar TL kayıt altına alındı. Otoparklardan elde edilen gelirler yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edilmesini sağladı. İstanbul’da modern katlı otoparklar ve teknolojik sistemler hayata geçirildi. Ayrıca cep otogarı ve tekne park gibi vatandaşların hayatını kolaylaştıran yatırımlar yapıldı. Bunun yanı sıra otoparklardan elde edilen gelirlerin yüzde 25’i Belediyelere pay olarak aktarılıyor."

(FOTOĞRAF)


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.