İsrail Filarmoni Orkestrası New York'ta protesto edildi

İnsan hakları aktivistleri, "İsrail'in Filistin'e yönelik ayrımcı politikalarına ve askeri operasyonlarına destek veren" orkestraya müzik enstrümanları çalarak tepki gösterdi.

26 Ekim 2017 Perşembe 10:18
İsrail Filarmoni Orkestrası New York'ta protesto edildi






NEW YORK (AA) - İsrail Filarmoni Orkestrası, New York'ta vereceği konser öncesi protesto edildi.

New York'un ünlü konser salonu Carnegie Hall'un önünde toplanan ve İsrail'in Filistin'i işgaline karşı çıkan insan hakları savunucuları, İsrail Filarmoni Orkestrası'na "işgale karşı müzik" temasıyla enstrüman çalarak tepki gösterdi.

Protestocular, "İsrail Filormani Orkestrası'nı boykot et.", "Adalet olmadan armoni olmaz." yazılı dövizler taşıdı.

İnsan hakları aktivistlerinden Patrick Connors, AA muhabine yaptığı açıklamada, İsrail Filarmoni Orkestrası'nın "İsrail'in askeri operasyonlarına destek verdiğini" söyledi.

Connors, orkestranın aynı zamanda İsrail'e "kültür elçisi" olarak hizmet ettiğini dile getirdi.

İsrail'e işgalci politikası nedeniyle yaptırımlar uygulanması için kampanya yürüten ve boykot eden New York merkezli Adalah-NY sivil toplum örgütünün temsilcisi Riham Barghouti ise bu orkestranın "İsrail propagandasına destek olduğunu ve suç ortaklığı yaptığını" belirtti.

Barghouti, New York'un "İsrail'in apartheid rejiminin" bir parçası olmasını istemediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Betül Yürük

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.