İsrail'de yaşayan Filistinliler Gazze katliamına tepki için greve gitti

İsrail'de Filistinlilerin yaşadığı bölgelerde, Gazze'deki katliama tepki için genel greve gidildi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:43
İsrail'de yaşayan Filistinliler Gazze katliamına tepki için greve gitti






KUDÜS (AA) - İsrail'in Filistinli vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesinin çağrısı üzerine Filistinlilerin yaşadıkları bölgelerde dükkanlar kepenk kapattı, kurumlar ve okullar tatil edildi.

Yine komitenin çağrısıyla bu bölgelerde dün akşam düzenlenen 3 yürüyüşe de yüzlerce Filistinli katılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası önceki gün yapılan resmi törenle açılmış, atılan bu adım bölgede infiale yol açmıştı.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit oldu, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere en az 3 bin kişi yaralandı.

Muhabir: Abdel Ra'ouf Daoud Abdel Ra'uof Arnaout, Hacer Başer

Anahtar Kelimeler:
DünyaİsrailFilistinliler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.