İsrail'in Gazze'deki tüneli patlatmasında ölenlerin sayısı 12'e çıktı

İslami Cihad Hareketi'nin, 5 mensubunun daha öldüğünü duyurmasıyla birlikte İsrail'in pazartesi günü patlattığı tünelde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

03 Kasım 2017 Cuma 15:00
İsrail'in Gazze'deki tüneli patlatmasında ölenlerin sayısı 12'e çıktı






GAZZE (AA) - Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs (Kudüs Seriyyeleri), İsrail'in pazartesi günü Gazze Şeridi sınırında patlattığı tünelde bulunan ve beş gündür kendilerine ulaşılamayan 5 kişinin daha hayatını kaybettiğini, böylece saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu.

İsrail Gazze sınırındaki bir tüneli patlattı: 8 ölü, 12 yaralıFilistin'den İsrail'e tünel cevabıİsrail, Gazze Şeridi'ndeki tünelleri betonla kapatıyorMısır Gazze sınırındaki üç tüneli yıktıUNESCO'dan 'işgalci güç İsrail' kararı

Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in havaya uçurduğu tünelde kayıp olan kendilerine bağlı 5 kişinin tünel kazma hazırlığı sırasında şehit oldukları" ifade edildi.

Hayatını kaybedenler için taziyede bulunulan açıklamada, "İsrail'in aldığı tüm güvenlik önlemlerine ve tünellere karşı verdiği savaşta sahip olduğu teknolojik tekniklere rağmen mücahitlerimiz, tüneller aracılığıyla işgal altında tutulan topraklara yüzlerce metre girdi." ifadelerine yer verildi.

İsrail pazartesi günü Gazze Şeridi sınırında bir tüneli patlatmış, Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, kurtarma ekiplerinin, tünelin enkazından 7 gencin cesedini çıkardığını, olayda 12 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Dün de İsrail'in, Gazze Şeridi sınırında havaya uçurduğu tünelde kaybolanların aranmasına, "Gazze'deki kayıp İsrail askerleriyle ilgili bilgi almaya" karşılık izin vereceği bildirilmişti.

Muhabir: Zeynep Hilal Karyağdı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.