İsrail'in Mescid-i Aksa Müdahalesini Protesto

Mehmet AKTARAN - Özgür EREN / İstanbul, () - İHH'nın çağrısı üzerine Taksim Tünel'de saat 20.00 sıralarında toplanan 2 bini aşkın kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etti.  Ellerinde Filistin ve Türk...

05 Kasım 2014 Çarşamba 23:30
İsrail'in Mescid-i Aksa Müdahalesini Protesto






Mehmet AKTARAN - Özgür EREN / İstanbul, () - İHH'nın çağrısı üzerine Taksim Tünel'de saat 20.00 sıralarında toplanan 2 bini aşkın kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etti. 

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan kalabalık grup, Tünel'den Galatatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi'nde slogan atıp tekbir getiren grubun içinden bazı kişiler, cadde üzerindeki St. Antuan Katolik Kilisesi önüne geldiğinde, ıslık çalarak tepki gösterdi. Bir kişi de elindeki Filistin bayrağını kilisenin demir kapısına astı. Ancak grup içinden başka bir kişi bayrağı alarak grubu yatıştırmaya çalıştı. Sivil polislerin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi.

"İSRAİL BİZİM İLK KIBLEMİZE SALDIRDI"

Grubun yürüyüşü Galatasaray Lisesi önünde son buldu. Burada bir konuşma yapan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, "İsrail bizim ilk kıblemize saldırdı. İsrail İslam'ın gerçekleştiği makam olan Kubbet-üs-Sahra'nın tepesine kendi bayrağını dikiyor. Bunu kabul edemeyiz" dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, “İsrail Kur'an-ı Kerim'i yere attı, Mescid-i Aksa'ya girdi. İçinde bombalar patlattı. Mihrabımızı çiğnedi. Kadınları yerlerde sürüklediler. Kadınlara dayak attılar. Çocukları dövdüler. Mazlumlara saldırdılar. Yani size saldırdılar. Yakınlarınıza saldırdılar. Kur'anınıza saldırdılar. Peygamberinizin 3 kutsal mescit dediği Mescid-i Aksa'ya saldırdılar" şeklinde konuştu.

Suçlunun İsrail ya da askeri olmadığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Suçluyu ilan ediyorum: Müslüman devletlerinin liderleridir. Tahtlarında oturanlardır. Paraya para katanlardır. Saraylarında oturanlardır. Gözü kapalı olanlardır. İsrail Konsolosu burada ne arıyor? Bir hafta önce geldi. Çocukları öldüren bu zalime niçin izin verildi? Bu İsrail Konsolosu konuştu da, arkasından Mescid-i Aksa'ya saldırdılar. Kitabımız Kur'an yerlere atıldı, çiğnendi. İsrail şunu çok iyi bilsin: Eğer bu kadınlara bir daha dokunmaya kalkarsanız, Mescid-i Aksa'ya girmeye bir daha kalkarsanız, bu milletin hepsi gerekirse oraya savaşmaya gider. Bizi anlık takip ediyorsunuz, biz de sizi anlık takip ediyoruz. Gözlerimiz üzerinizde, ne yaptığınızı görüyoruz. Ve siz de ne yapacağımızı inşallah görürsünüz."

Kalabalık, konuşmaların ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.