'Istanbul Photo Awards 2018' sergisi 3 Mayıs'ta açılacak

AA'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2018"de ödül alan fotoğrafların yer aldığı ilk sergi, 3 Mayıs'ta açılacak.

27 Nisan 2018 Cuma 18:47
'Istanbul Photo Awards 2018' sergisi 3 Mayıs'ta açılacak






İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2018"de ödül alan fotoğrafların yer aldığı ilk sergi, 3 Mayıs'ta açılacak.

#IstanbulPhotoAwards2018’in kazananları belli oldu https://t.co/p8Q60gSjtF pic.twitter.com/06eUEa5KzO

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 27, 2018

Ödül alan 180 fotoğrafın tamamının görülebileceği sergi, 250 yılı aşkın tarihi ve özgün mimari yapısıyla İstanbul’un önemli yapılarından biri olan Maksem Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Bosnalı foto muhabir Damir Sagolj'un Reuters için Bangladeş'te çektiği "Çocuk" adlı fotoğrafıyla "Yılın Fotoğrafı" ödülüne layık görüldüğü yarışmaya, yaklaşık 125 ülkeden 37 bin fotoğraf başvurusu yapıldı.

Haber, spor, günlük yaşam, portre, doğa ve çevre dallarında fotoğrafların değerlendirilerek ilk üçe giren fotoğrafların belirlendiği yarışmada, 22 ülkeden 27 fotoğrafçının eserleri ödüle layık görüldü. Yarışmanın sponsorluğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türk Hava Yolları (THY) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) üstlendi.

Özel bir fotoğraf seçkisi de eş zamanlı olarak Taksim Metro istasyonunda İstanbullularla buluşacak.

Sergi, 15 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.