İstanbul yeni arabalı vapur hattına kavuşuyor

İstanbul  trafiğini rahatlatacak olan çözümlerden biri daha bugün hizmete giriyor.

08 Şubat 2017 Çarşamba 07:30
İstanbul yeni arabalı vapur hattına kavuşuyor






İstanbul yeni arabalı vapur hattına kavuşuyor
İstanbul  trafiğini rahatlatacak olan çözümlerden biri daha bugün hizmete giriyor.İstinye ve Çubuklu arasında arabalı vapur seferleri bugün başlıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda köprü trafiğini rahatlatmak için iki yaka arasında denizden araç geçişlerine yönelmişti. UKOME kararıyla da İstinye ve Çubuklu arasında arabalı vapur seferlerinin başlatılmasına karar verilmişti. Bu plan doğrultusunda Çubuklu ve İstinye’ye inşaa edilen iskelelerdeki çalışmalarda sona gelindi. İskeleler bugün düzenlenecek tören ile açılacak ve ilk seferler de yapılacak. İstinye-Çubuklu arasındaki kurulacak yeni arabalı vapur hattı, 50 araç kapasiteli 3 arabalı vapurla başlayacak. Seferlerle yılda 1 milyon 700 bin araç ve 2,5 milyon yolcunun taşınması hedefleniyor. Seferlerin; 1,1 mil mesafesi bulunan hatta tek yönde 63, her iki taraftan günlük 100'ün üzerinde pik saatlerde ortalama 10 dakikada bir yapılması planlanıyor. Yetkililer, söz konusu projenin çok bilinmediğini belirterek İstanbullulara “sürpriz” yapacaklarını açıklamıştı.
Sözcü
Son Güncelleme: 08.02.2017 07:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.