İstanbul'da fırtınanın devirdiği ağaçlar kaldırılıyor

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle devrilen ya da zarar gören ağaçlarla ilgili belediye ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor.

28 Temmuz 2017 Cuma 13:38
İstanbul'da fırtınanın devirdiği ağaçlar kaldırılıyor






İSTANBUL (AA) - İstanbul İtfaiyesi'nin sağanak ve fırtınada devrilen 214 ağaca ve 296 çatı uçmasına, Park Bahçeler Daire Başkanlığı'nın da devrilen 175 ağaca müdahale ettiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kenti dün akşam saatlerinde etkisi altına alan şiddetli fırtınayla başlayan yağış, gece yarısına doğru etkisini azalttı.

Şiddetli yağışın başlamasıyla AKOM'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, afetle mücadele çalışmalarına başkanlık yaptı.

Başkan Topbaş, yağış nedeniyle çöken Şişli Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarının tekrar yapılması talimatı verdi. Ekiplerin, enkaz kaldırma işlemini tamamlamasının ardından başlatılan duvarı örme çalışmaları devam ediyor.

Çengelköy'de fırtınadan devrilen 26 metre boyunda, 126 santimetre çapındaki 176 yaşındaki korunmaya değer araç sınıfındaki çınara, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri müdahale etti. Başkan Topbaş'ın talimatıyla ağacın tekrar hayata döndürülmesi için özel çalışma yürütülüyor.

Kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle başta Beykoz, Büyükçekmece, Bahçelievler, Güngören, Fatih, Üsküdar, Beyoğlu, Bakırköy, Şişli, Kadıköy olmak üzere birçok noktada su baskını, göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması olayları yaşandı. Dolu nedeniyle birçok ev ve araçta hasar meydana geldi.

İstanbul İtfaiyesi devrilen 214 ağaca ve 296 çatı uçmasına, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ise devrilen 175 ağaca müdahale etti.

Büyükşehir Belediye ekipleri su baskınlarına 7 bin 350 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipmanla mücadele ediyor.

İstanbul genelinde temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, 11.30 itibarıyla herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.