İstanbul'da yarım günde 150 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs kutlamalarında son durum. İstanbul'da gösteriler sırasında polis tarafından 150 kişi gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğünün açıklamasının ardından gözaltına alınanların sayısı daha da arttı

01 Mayıs 2015 Cuma 17:19
İstanbul'da yarım günde 150 kişi gözaltına alındı






İstanbul'da yarım günde 150 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs kutlamalarında son durum. İstanbul'da gösteriler sırasında polis tarafından 150 kişi gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğünün açıklamasının ardından gözaltına alınanların sayısı daha da arttı
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Meydanı’na gelerek denetimde bulundu. Altınok şu ana kadar 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ancak bu açıklamanın ardından Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Şişli'den yeni gözaltı haberleri geldi.

KURTULUŞ'TA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü nedeniyle gösteri yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti. Olay sonrası çok sayıda molotof bombası ele geçirildi. 

Kurtuluş'ta toplanan bir grup, yürüyüş yapmak ve Taksim'e çıkmak istedi. Polis ise önlem alarak grubun ilerlemesine izin vermedi. Bu nedenle polisle grup arasında arbede yaşandı. Grup polise taş ve molotoflarla saldırdı, polis de biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Kurtuluş sokakları savaş alanına döndü. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların elleri plastik kelepçeyle arkadan bağlandı ve şahıslar yere yatırıldı. Şahısların çantalarında ise çok sayıda molotof bombası, sapan, maske ve taş ele geçirildi.


136 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, yoğun güvenlik önlemeleri alınan İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Taksim Meydanı'na kadar yürüyen Altınok, herhangi bir problem olmadığını söyledi. Öğle saatlerine kadar 136 kişinin gözaltına alındığını belirten Altınıok, "Kaza, bela yok. Aldığımız tedbirler iyi. Ne emekçilerin ne personelimizin hiçbirinin burnu kanamadan." dedi.

Bayram olması gereken bu güzelliği bayram gibi yaşayabilme adına gayret etmek gerektiğini belirten Altınok, "Memleket hepimizin memleketi. İnsanlar hepimizin insanı. Nasıl düşünürsek düşünelim bu memleketin insanıyız. Onun için kaza bela olmadan, kimsenin canı yanmadan bu işi kendi tedbirlerimizle tamamlamak istiyoruz. Günün sonunda da kimsenin canını yanmış bir halde görmek istemiyoruz." dedi.

Öğle saatlerine kadar 136 kişinin gözaltına alındığını belirten Altınok'a basın mensupları, İç Güvenlik Paketi'nden sonraki ilk 1 Mayıs olduğunu hatırlattı. Yasanın vermiş olduğu yetkiyi, hukukun da yetki sınırları içerisinde kullanmaya dikkat ettiklerini belirten Altınok, "Yetkimiz var diye o yetkiyi lazım olmadık bir şekilde kullanacak değiliz. Yetkiyi, hukuk ne emrediyorsa o şekilde ama yetkiyi kullanabilme noktasında da irade kullanarak gereğini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ’TA MÜDAHALEDE İKİ EYLEMCİ YARALANDI

Beşiktaş’ta polisin müdahalesi sırasında bir gösterici yere düşerek ayağını kırdı. Bir başka göstericinin ise gaz kapsülü ile yaralandığı görüldü.  

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda müdahaleler sırasında düşen bir göstericinin ayağı kırıldı. Acılar içerisinde yerde kalan gösterici, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Müdahale sırasında bir başka göstericinin ise sırtına gaz kapsülleri isabet etti. Sırtındaki kapsül yaralarını gösteren eylemci, duruma isyan etti.

BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'na polis, meydana yürümek isteyen gruba müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi katılımında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, pankart açarak Beşiktaş Meydanı'na yürümek istedi. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı. Grup ile göstericiler arasında kovalamaca sürüyor.

HASTANE KAFETERYASINDA 3 GÖZALTI

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki kafeteryada kimlik taraması yapan polis, çantasında gaz maskesi olan bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan sahış, ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek’ şeklinde slogan attı. Hastane bahçesi ve kafeteryasında kimlik kontrolü yapan polis, şüpheli 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki kafeteryada kimlik kontrolü yapan çevik kuvvet ekipleri ve bir grup sivil polis çantasında gaz maskesi olan bir kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra hastane bahçesine giren emniyet güçleri, kimlik kontrolü yaptı. Kimlik kontrollerinin ardından 2 kişi daha gözaltına alındı.

TAKSİM'DE PANKARTA GÖZALTI

Taksim Meydanı'nda pankart açmak isteyen bir kişi, polisler tarafından gözaltına alınarak emniyet götürüldü. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhuriyet anıtı önünde pankart açan bir kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ekipler şahsın elinden aldığı pankartı toplayarak ekip arabasına koydu. Güvenlik şube aracına bindirilen şahsın Taksim polis merkezine götürüldüğü belirtildi. Öte yandan, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde sessizlik hakim.


BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTI

Beşiktaş'ta çantasında gaz maskesi bulunan bir genç, polis tarafından gözaltına alındı. GBT sorgusu yapılan genç, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de araya girmesiyle serbest bırakıldı.  
Beşiktaş Meydanı'nda polis durumundan şüphelendiği Baran Hamza Çevik isimli gencin üstünü aradı. Çantasından gaz maskesi çıkan genç, polis tarafından gözaltına alındı. Çevik Kuvvet otobüsüne götürülen Çevik, GBT sorgusu yapılmasının ardından CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de araya girmesiyle serbest bırakıldı.

OKMEYDANI'NDA 5 GÖZALTI

Okmeydanı'nda polisin durumlarından şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantalarından gaz maskesi, misket çıkan kişiler yakalanarak göz altına alındı. 
Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarında şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Göz altına alınan bir kişinin polis tarafından plastik kelepçe takılması dikkat çekti. Göz altına alınan kişiler polis aracına alındı.



DİSK BAŞKANI KANİ BEKO: TAKSİM'E ÇIKMAK İSTİYORUZ

 DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu '1 mayıs Heyeti' Beşiktaş meydana gelerek Taksim'e çıkıp anmayı ve kutlamayı Taksim meydanında yapmak istediklerini açıkladı. Kani Beko, "Valilik ile dün gece yaptığımız son görüşmeden de bir sonuç alamadık. Taksim özgürleşmeden işçiler özgürleşmeyecek. Bizler ellerimizde karanfillerle Taksim'e çıkıp anmamızı orada yapmak istiyoruz. 2012 yılında izin verildiği zaman hiçbir olay çıkmamıştı. Ama 2013 ve 2014'te olanları gördük. Umarız 2015 1 Mayıs'ı o şekilde olmaz." dedi.

Son Güncelleme: 01.05.2015 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.