İstanbul'da yatırım için ideal olan ilçeler

Uzmanlar insanların daha nitelikli konutlarda yaşama isteği çerçevesinde Türkiye'deki konut talebinin de her geçen yıl arttığına dikkat çekiyor ve her yıl 30 bin konut açığının oluştuğunu söylüyor. Bu bağlamda hem oturumcularına hem de yatırımcılarına prim vaat eden geleceği parlak bölgeler de gayrimenkul yatırımı için İstanbul'da 5 ilçe ideal görünüyor...

26 Aralık 2015 Cumartesi 11:16
İstanbul'da yatırım için ideal olan ilçeler






 İstanbul'da yatırım için ideal olan ilçeler
Markalı konutlar bulundukları bölgelerin çehrelerini de değiştiriyor. Çehreleri değişen bölgelerde değer artışı da yaşanıyor. Bu değer artışında ulaşım projeleri, mega projeler ve kentsel dönüşüm projelerinin de etkili olduğu görülüyor. Hem oturumcularına hem de yatırımcılarına prim vaat eden bu bölgeler geleceği parlak bölgeler olarak öne çıkıyor. İstanbul’da gayrimenkul yatırımı için en karlı 5 ilçeyi sizler için derledik.

İstanbul’da geleceği parlak olan ve yatırımcısını memnun edecek olan5 ilçe:

1. Çekmeköy - Sancaktepe

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metrosunda çalışmalar devam ediyor. Metronun 2016 yılında devreye girmesi bekleniyor. Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ileride Sultanbeyli ve Taşdelen üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzatılması düşünülüyor. Tüm bu gelişmeler bölgenin cazibesini artırıyor.

2. Kartal

Kartal ulaşım avantajı nedeniyle öne çıkıyor. Kartal’ın hem raylı sistem, hem deniz, hem de TEM ve D100 (E5) bağlantısı var ve İstanbul’un en büyük sıkıntısı olan ulaşıma pek çok alternatif sunuyor. Metro ve Adalet Sarayı’nın hizmete girmesiyle önemli bir çekim noktası haline gelen Kartal’da kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor. Markalı konut projelerinin yükseldiği bölgede konut fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekiyor.

3. Kağıthane

Maslak - Levent aksına yakın konumlu olması Kağıthane’ye önemli bir avantaj sağlıyor. Ancak bölge güçlü ulaşım bağlantılarına sahip ve kent merkezine yakın bir konumda bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda bölgenin metroyla MİA’ya bağlanması planlanıyor. Ulaşım imkanlarının artırılması ile birlikte Kağıthane’nin değerinin daha da artması bekleniyor.

4. Arnavutköy

Dev projeler Arnavutköy’ün gündeme yerleşmesine neden oluyor.

Kanal İstanbul ve 3. Havaalanı’nın bölgede yer alması dikkatleri bölgenin üzerine çekiyor. Ayrıca 3. Köprü ve bağlantı yolları ile ulaşım alt yapısının gelişmesi beklenen bölgede şimdiden fiyatlarda ciddi bir hareketlilik gözleniyor. Uzmanlar bölgenin uzun vadede ciddi pirim potansiyeli taşıdığına işaret ediyor.

5. Ayazağa-Seyrantepe

Maslak - Levent - Zincirlikuyu aksına yakınlığı ve ulaşım bağlantılarının güçlü olması öne çıkmasına neden oluyor. Metro ve kamu yatırımları da bölgenin gelişmesinde etkili oluyor. Bölgede konut, ofis ve karma projeler hayata geçiriliyor. Bölgenin ilerleyen dönemlerde cazibesinin daha da artması bekleniyor. 
Son Güncelleme: 26.12.2015 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.