İSTEK Vakfı 30 yaşında

Özgür ARSLAN / İstanbul, () - BEDRETTİN Dalan tarafından 1985 yılında kurulan İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ( İSTEK ) 30. yılı, Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Dalan, törende duygulu anlar yaşadı....

20 Nisan 2015 Pazartesi 22:49
İSTEK Vakfı 30 yaşında






Özgür ARSLAN / İstanbul, () - BEDRETTİN Dalan tarafından 1985 yılında kurulan İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ( İSTEK ) 30. yılı, Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Dalan, törende duygulu anlar yaşadı.

İSTEK Vakfı Okulları'nın öğrencileri tarafından Bedrettin Dalan'a 30. yıl şükran plaketi ve 30. yıl hatıra korusu sertifikası verildi. Bu sırada, Dalan'ın hayli duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.

Törende ayrıca, Bedrettin Dalan'ın oğulları Burak ve Barış Dalan tarafından babalarına 30. yıl rozeti takıldı.


Kürsüde bir konuşma yapan Bedrettin Dalan, vakıflarının kuruluşunun temelinde her şeyden evvel Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün ruhunun varolduğunu belirterek, “O'nun ruhu, O'nun düşünceleri bu vakfın temel ilkeleridir. Çünkü O, olmayan bir Cumhuriyeti, perişan durumdaki bir milleti derleyip toplayıp bize armağan etti. Yok olmuş Türk kimliğimizi yeniden inşa etti. Bize bir kimlik, bir vatandaşlık, bir millet, bir devlet, bir vatan hediye etti. Bir de akılcı yolda gitme düsturu hediye etti. O'nun yolunda gitmeyecektik de, kimin yolundan gidecektik? Var mı geçerli başka bir yol?" dedi.

"AKLA HAYALE GELMEYEN KUMPASLAR KURDULAR"

Dalan, vakıf olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını vurgulayarak, “Ne sıkıntılardan geçtik. Akla hayale gelmeyen kumpaslar kurdular. Sonunda kurumsal kumpastan vazgeçtiler, benim üstümden kumpas kurdular. 7 sene sürgün hayatı yaşadım. Emin olun, bir gün, tek bir saniye sıkıntıya düşmedim. Nasılsa bir gün yurduma döneceğimi, şerefimle, namusumla dimdik ayakta kalacağımı biliyordum" dedi.

Dalan, vakfın bu zor günlerinde evlatlarını kendilerine emanet eden velilere ve İSTEK Vakfı mensuplarına teşekkür etti. Bedrettin Dalan ayrıca, dünyada hastane mikrobu üretmeyen ilk hastaneyi yakın bir zamanda açacaklarını ilan etti.

Okullarının tüm malvarlığının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmış olduğunu anlatan Dalan, “Okullarımızın sahibi Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Bu üniversitenin de tüm malvarlığı, her şeyi Maliye hazinesinindir. Dalan'ın burada iğnesi yoktur. Sadece şerefi vardır" dedi.

Törende, İSTEK Vakfı bünyesinde hizmet vermiş; 10, 20 ve 30 yılını doldurmuş İSTEK Vakfı mensuplarına rozet takıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.