İşten çıkarılan araç muayene istasyonu çalışanlarına destek eylemi

Ergün AYAZ/KARTEPE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Kartape İlçesi'nde bulunan Köseköy Araç Muayene İstasyonu'nda çalışan ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları için işten atıldıkları ileri sürelen 11 işçi...

26 Mart 2015 Perşembe 17:52
İşten çıkarılan araç muayene istasyonu çalışanlarına destek eylemi






Ergün AYAZ/KARTEPE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Kartape İlçesi'nde bulunan Köseköy Araç Muayene İstasyonu'nda çalışan ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları için işten atıldıkları ileri sürelen 11 işçi için destek eylemi yapıldı.
Kartepe ve Gebze İlçelerinde bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi işten çıkarıldı. İşçilerin Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları için işlerine son verildiği öne sürüldü. İşten çıkarma nedeniyle Kartepe Köseköy Araç Muayene İstasyonu önünde Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, TÜMTİS Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Etik'in yanı sıra Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri ve işten atılan işçilerin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. 
Tümtis Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım işçilere haksızlık yapıldığını belirterek şunları söyledi:
"Köseköy'de 3, Gebze'de ise 8 müşteri kabul ve muayene teknisyeninin işine son verildi. İnsan gibi istekleri karşılama yerine işçi arkadaşlarımızı yıldırmaya çalışıyor. İşveren, işi boşuna yokuşa sürüyor. Eninde sonunda bizimle masaya oturacaklar. Yetki bizim elimizde. İş barışını bozuyorsun, Kocaeli halkını da cezalandırıyorsun. Randevuları 3-4 saat geciktiriyorlar. Hayali plakalarla randevu yürütüyorlar." 
İşverene küçük bir ikazda bulunduklarını söyleyen Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, "Biz burada işverene seslenmek için geldik. Bu küçük bir ikazdır. Bu ikazı görmezlerse eğer burada çalışma şartlarını zora sokabiliriz. Rencide edebiliriz fakat amacımız bu değil. Biz biliyoruz ki, işçi ve işveren varolma sebebidir. Bu işçilerin işe alınması talebinde bulunuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.