ITC Başkanı Salihi: Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur

ITC Başkanı Salihi, TSK Afrin'e düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur." dedi.

23 Ocak 2018 Salı 18:32
ITC Başkanı Salihi: Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur






BAĞDAT (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatı"nın Ortadoğu'ya istikrar ve barış getireceğini, belirterek, "Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur." dedi.

Salihi, TSK'nın Afrin'e düzenlediği harekatla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. "Zeytin Dalı Operasyonu, Ortadoğu'ya barış ve istikrarı getirecek operasyondur" diyen Salihi, harekatın bölgenin toprak bütünlüğüne hizmet edeceğini ve savunacağını ifade etti.

Gizli servislerin Türkiye'yi 15 Temmuz başarısız darbe girişimi, ardından da ekonomik krizle karşıya karşıya bırakmak istediğini vurgulayan Salihi, Türkiye'nin bunları atlattığına dikkati çekti.

"Zeytin Dalı operasyonu Ortadoğu'da istikrarı gerçekleştiren bir operasyondur"

Türkmen lider sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üçüncü olay da gayrimeşru referandumla denendi. Ancak Türkiye onu da atlattı. PYD uzantısı Suriye topraklarında devam ederse o ülkenin de toprakları tehlikeyle karşı karşıya kalır. İran ve Suudi Arabistan da aynı hedeftedir (bölünme). O yüzden Zeytin Dalı operasyonu Ortadoğu'da istikrarı gerçekleştiren bir operasyondur, buna ayrı gözle bakılmaması lazım. Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur."

Salihi, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığını da eleştirerek, bu tür terör örgütlerine karşı "güvenli bölgenin" oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Haydar Hadi

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.