İTÜ'de müdahale protestosu

Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () İSTANBUL Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ)  Cuma günü 1915 olaylarına ilişkin afiş asmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle çıkan olaylar bugün...

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:52
İTÜ'de müdahale protestosu






Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () İSTANBUL Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ)  Cuma günü 1915 olaylarına ilişkin afiş asmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle çıkan olaylar bugün öğrenciler ve velileri tarafından protesto edildi. Öğrenci velilere bazı akademisyenler de destek verdi. Kendilerine sandalyeyle saldırdıklarını iddia ettikleri özel güvenlik görevlilerinin önüne sandalye bırakan öğrenciler, ardından da kantinde afis asma eylemi gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından afişleri korumak için insan zinciri oluşturuldu.“Fikirlere sandalye işlemez",“ Bu bir afiştir",“Bu afişe erişim, "Rektör Karaca tarafından engellenmiştir" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler ,“ İTÜ’de güvenlik terörüne son",“ "Rektör Karaca, İTÜ’yü karartma" ve “Faşist rektör" şeklinde slogan attı. Basın açıklaması yapan öğrenciler, 8 öğrencinin tekme tokat gözaltına alındığını ve bir çok öğrencinin vücutlarında kesikler olduğunu öne sürerek“ Okul içinde ırkçı grupların yükselmesinin önü açılırken, özgürlük için mücadele verenlerin önü kapatılmakta, dünyanın hiçbir üniversitesinde görülmemiş sertlikte müdahaleler yapılmasının emri verilmektedir. Rektörlük eliyle okul bir kaos ortamına sürükleniyor. Bu şekilde devam ettiği takdirde artık içinde yaşanamayacak bir okul ile karşı karşıya kalacağız. Eğer bugün ses çıkarmazsak, İTÜ adından övgüyle söz edilen değil, içerisinde yaşamanın bile imkansız hale geleceği bir üniversiteye dönüşecektir" denildi.

KIZIMI DÖVÜLMESİ İÇİN OKULA YOLLAMADIM
Müdahale sırasında kızı yaralanan Sevdi Özler de açıklama yaptı. Güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Özler, “Müdahalenin ardından ben kızımı karakol karakol aramak zorunda kaldım. Onu bulduğumda ise sağı solu yaralı idi. Ben bu yaşıma kadar kızımı dövmedim, buraya da dövülmesi için göndermedim. Sorumlular hakkında suç duyurusnda bulunacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından bir grup öğrenci, kendilerini uzaktan takip eden güvenlik görevlilerinin önüne sandalye bıraktı. Daha sonra üniversite içine giren öğrenciler velileri ile birlikte ellerindeki afişleri duvarlara astı. Öğrenci ve veliler afişleri korumak için kol kola girerek insan zinciri oluşturdu.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.