İzmir'de deprem, AFAD İzmir 5.0 ile sallandı

AFAD'da sabah saat 06.00 sıralarında İzmir'de deprem olduğunu duyurdu..

22 Haziran 2017 Perşembe 06:25
İzmir'de deprem, AFAD İzmir 5.0 ile sallandı






İzmir'de deprem, AFAD İzmir 5.0 ile sallandı

Son Depremler,.Kandilli Rasathanesi, sabah saat 05.48'de Ege Denizi'nde meydana gelen depremin şiddetini 5.0 ile duyururken, AFAD'da sabah saat 06.00 sıralarında İzmir'de deprem olduğunu duyurdu..

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi saat 05.48'de Ege Denizi için verdiği deprem bilgisinin hemen ardından AFAD İzmir'de deprem olduğunu duyurdu. AFAD verilerine göre İzmir depreminin büyüklüğü de 5.0. İzmir'de saat 06:00 civarında AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. 

İzmir'in Karaburun açıklarında saat 05.48'de Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Karaburun açıklarında bu sabah saat 05.48'de Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssüne Türkiye'den en yakın yerleşim yeri olarak ise Karaburun ilçesinin Tepeboz köyü olduğu açıklandı. Deprem İzmir çevresinde kısa süreli panik yarattı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıklarken, derinliğini ise 15.3 olarak bildirdi.


 
Son Güncelleme: 22.06.2017 07:53
Anahtar Kelimeler:
Son Depremler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.