İzmir merkezli IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 zanlının sorgusu sürüyor

İZMİR merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiğıi açıklandı. Şüphelilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek "beğenen" ya da "paylaşan"...

02 Temmuz 2015 Perşembe 17:50
İzmir merkezli IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 zanlının sorgusu sürüyor






İZMİR merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiğıi açıklandı. Şüphelilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek "beğenen" ya da "paylaşan" kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet edip örgüte kazandırmaya çalıştıkları, öne sürüldü. Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında bir evde meydana gelenr patlama ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada, IŞİD bağlantısını çözdü. Bunun üzerine İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da toplam 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda IŞİD terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde, 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden flama ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade işlemleri süren zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek "beğenen" ya da "paylaşan" kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet ettikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları, bu girişimleriyle bazı kişileri örgüte kazandırdıkları ileri sürüldü. "Yardım" ve "hayır" adı altında da topladıkları gelirleri örgüte aktardıkları saptanan zanlıların, Türkiye'de bir eylem planlarının ise olmadığının belirlendiği açıklandı. Zanlılar sorgularından sonra adliyeye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.