İzmir'den Savaş Mağduru Çocuklara Oyuncak

İZMİR Müzisyenler Derneği, Suriye'de, Irak'ta ve Şengal'de savaştan etkilenmiş çocuklar için İzmir'de topladığı oyuncakları Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gönderdi. İzmir Müzisyenler Derneği şimdiye kadar kentt eve kent dışında 20'den...

26 Kasım 2014 Çarşamba 15:17
İzmir'den Savaş Mağduru Çocuklara Oyuncak






İZMİR Müzisyenler Derneği, Suriye'de, Irak'ta ve Şengal'de savaştan etkilenmiş çocuklar için İzmir'de topladığı oyuncakları Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gönderdi.
İzmir Müzisyenler Derneği şimdiye kadar kentt eve kent dışında 20'den fazla noktada oyuncak yapım ve onarım atölyeleri düzenledi. Çiğli Kadın Emeği Derneği'nden İmece Dostluk Derneği'ne Buca Eğitim-Sen'den Mazlum-Der'e, Buca Kadın Dayanışma Derneği'nden Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği'ne, Anadolu Kültürünü Araştırma Derneği'nden Aliağa çevre ve Yaşam Derneği'ne kadar birçok sivil toplum örgütü ve sendika binasında oyuncak yapım ve onarımı yapıldı. Her çocuğa bir oyuncak düşecek şekilde bir çalışma yürütüldü. İçlerinde tabanca, tüfek gibi savaşı çağrıştıracak hiçbir oyuncağın bulunmadığı 8 bin oyuncak Suruç'a yola çıktı.
Her çocuğa yaşına göre bir oyuncak düşecek şeklinde kampanyayı programladıklarını dile getien İzmir Müzisyenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Türkmen, "Suruçta, Kürt, Türkmen ve Ezidi halkları çadırlarda ve köylerde kötü şartlar altında yaşıyor. Çocuklar ise savaşın birinci kaybedenidir. Oyuncak köprüsü Suruç ile sonlanmayacak, ülkenin çeşitli yerlerinden oyuna, oyuncağa, kitaba ihtiyacı olan çocuklarla buluşmasını sağlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.