İzmirli altı milletvekili odasız kaldı

HÜKÜMET henüz kurulmadığı için 40 milletvekilline TBMM'de oda tahsis edilemedi. İzmir milletvekillerinden Tacettin Bayır (CHP), Zeynep Altıok Akatlı (CHP), Zekeriya Temizel (CHP), Nükhet Hotar (AK Parti), İbrahim Turhan (AK Parti) ve Müslüm...

07 Temmuz 2015 Salı 14:47
İzmirli altı milletvekili odasız kaldı






HÜKÜMET henüz kurulmadığı için 40 milletvekilline TBMM'de oda tahsis edilemedi. İzmir milletvekillerinden Tacettin Bayır (CHP), Zeynep Altıok Akatlı (CHP), Zekeriya Temizel (CHP), Nükhet Hotar (AK Parti), İbrahim Turhan (AK Parti) ve Müslüm Doğan'a (HDP) oda çıkmadı. Bayır, meclisteki çimenlerin üzerinde çalıştığını, sorun çözülmezse çadır kuracağını söyledi.
İzmir'in 26 milletvekilinden altısı TBMM'de odasız kaldı. 550 milletvekilinin bulunduğu Meclis'teki yeni Halkla İlişkiler binasında 462 oda bulunuyor. Ancak grup başkanvekilleri, komisyon başkanları ve engelli milletvekillerine ana binada oda veriliyor. 21 Haziran'da yapılan ilk kurada İzmirli altı millletvekiline oda çıkmadı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, mecliste çimenlerin üzerinde çalıştığını belirterek, "Çok sayıda milletvekili arkadaşım odasını paylaşmak istedi, ancak kabul etmedim. Çimenlerin üzerinde soru önergeleri hazırlıyorum. Sorunun çözümü için İdare Amirliği'ne yazı yazdım, çözülmezse bahçede çadır kuracağım" dedi. CHP'li Zeynep Altıok Akatlı, "Her yerde çalışabilirim sorun yok" dedi. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Ankara'daki mühendislik bürosunda çalıştığını, danışmanının ve sekreterinin koridorda dolaştığını belirterek, "Yasa teklifleri üzerinde yoğun çalışma yapıyorum ancak büroda olmuyor, verim alamıyorum. Çok ciddi kurumsallaşmış yapı olarak gösterilen TBMM'nin fiziki koşullarının oluşturulamaması büyük bir eksiklik" dedi. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Genel Merkez'deki odasını kullandığını söyledi. Milletvekilleri ancak hükümet kurulunca, ardından da komisyon başkanları belirlenince boşalacak odalara yerleşebilecekler.

FOTOĞRAF

 



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.