İzmirli Avukattan Yolsuzluk Soruşturmalarına Bireysel İtiraz Çağrisi

İZMİRLİ Avukat Arif Ali Cangı, iki bakanın oğlu ile İranlı işadamı Reza Zarrab'ın da adının geçtiği yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair savcının kararına itiraz etti. İstanbul Sulh Ceza hakimliğine...

31 Ekim 2014 Cuma 13:41
İzmirli Avukattan Yolsuzluk Soruşturmalarına Bireysel İtiraz Çağrisi






İZMİRLİ Avukat Arif Ali Cangı, iki bakanın oğlu ile İranlı işadamı Reza Zarrab'ın da adının geçtiği yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair savcının kararına itiraz etti. İstanbul Sulh Ceza hakimliğine itirazını yapan Cangı, hazırladığı dilekçe örneğiyle de tüm vatandaşların, toplu itirazda bulunmaları için çağrı yaptı. Arif Ali Cangı, mahkeme reddetse bile Anayasa Mahkemesi ve AHİM'e gideceğini, vatandaşın bu tür soruşturmalara müdahale etmesinin önünü açmak istediğini dile getirdi.
İstanbul'da geçen 17 Aralık'ta düzenlenen 'rüşvet ve yolsuzluk' soruşturmasında gözaltına alınan, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, İran asıllı işadamı Reza Zarrab ve Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 53 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde tutuklanan bakan çocuklarının yanı sıra, Reza Zarrab ile Süleyman Aslan da, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçen 18 Ekim'de de soruşturmayı devralan Cumhuriyet Savcısı, sanıklarla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
BİREYSEL BAŞVURUDA BULUNDU
Takipsizlik kararına tepki gösteren İzmirli avukat Arif Ali Cangı bireysel girişim başlattı. Cangı, İstanbul Sulh Ceza hakimliğine iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığa'na dilekçeyle itiraz başvurusunda bulundu. Hazırladığı dilekçeyle, vatandaşların da bireysel başvuruda bulunmalarını isteyen Arif Ali Cangı, "Bir yurttaş olarak adaletsizliğe müdahale edilmesi lazım. Hazinenin doğrudan soruşturmaya, müdahil olması lazım, itiraz etmesi lazım. Bu ortamda hazinenin itiraz etmeyeceği için vatandaşların, itiraz etmesi lazım. Dosyanın kapatılmasını engellemek lazım. Vatandaş bireysel olarak ilk kamuyu ilgilendiren bir soruşturmaya itirazda bulunmuş olacak. Sulh Ceza hakimliği, soruşturma konusundan bizlerin, doğrudan zarar görmemesinden dolayı talebimizi reddetmesi halinde, Anayasa mahkemesi ardından da AHİM'e kadar gideceğiz. Böylelikle vatandaşların, soruşturmalara bireysel müdahalelerde bulunmalarının önünü açıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.