İzmit'in en iyi kar fotoğrafları ödüllendirildi

Ergün AYAZ / İZMİT(Kocaeli), () - İZMİT Belediyesi ile Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğiyle düzenlenen 'İzmit’ten Kar Manzaraları' fotoğraf yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle...

27 Şubat 2015 Cuma 16:46
İzmit'in en iyi kar fotoğrafları ödüllendirildi






Ergün AYAZ / İZMİT(Kocaeli), () - İZMİT Belediyesi ile Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğiyle düzenlenen 'İzmit’ten Kar Manzaraları' fotoğraf yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeri Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Emine Zeybek, Belediye Başkan Yardımcıları Güray Oruç ve Mehmet Örgev, Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Şahin, fotoğrafları dereceye girenler ile fotoğraf tutkunları katıldı.
Fotoğraf sanatı aracılığı ile İzmit’in kış halini belgeleyerek kentin tanınmasını sağlamak, İzmit’e ait kış görselleri oluşturmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleşen yarışmaya 7 kişi toplam 104 eserle katıldı. 7 tur yapılarak ilk 3 derecenin belirlendiği yarışmada 3 fotoğraf ödüle değer görüldü.
'KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ İZMİR'

İzmit Belediyesi olarak sanata önem verdiklerini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Sanayi kenti İzmit algısını, 'kültür ve sanat şehri İzmit' olarak değiştirmekte kararlıyız. Sanat ruhun gıdasıdır. Sizler gibi sanata gönül veren insanlar sayesinde kentimiz sanat ve kültür kenti kimliğine dönüşecektir. İzmit Belediyesi olarak sanatsal aktivitelere büyük önem veriyoruz."
GELENEKSEL OLACAK
Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Şahin de, "Fotoğraf yarışmamıza yoğun bir katılım oldu. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmayı gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda dereceye giren fotoğraflar çeşitli alışveriş merkezleri ile yürüyüş yolunda sergilemeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Yarışmada birinci olan Alaeddin Koç fotoğraf makinesi, ikinci Ahmet Turan Kural 500 TL, üçüncü  Ahmet Kemal Saral da 250 TL para ödülü kazandı. Yarışmada sergileme alan fotoğraf sanatçıları da çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.