İzmit'te Hocalı Şehitleri Anıtı

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - ERMENİLERİN 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda gerçekleştirdikleri katliamın unutulmaması için İzmit'te Hocalı Şehitleri Anıtı açıldı.  Yenişehir Mahallesi'ndeki...

22 Nisan 2015 Çarşamba 17:11
İzmit'te Hocalı Şehitleri Anıtı






Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - ERMENİLERİN 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda gerçekleştirdikleri katliamın unutulmaması için İzmit'te Hocalı Şehitleri Anıtı açıldı. 
Yenişehir Mahallesi'ndeki 2.5 metre yüksekliğinde yapılan anıtın açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Azerbaycan Bakan Yardımcısı Valev Haciyev, Azerbeycan Konsolosu Reşat Eyvazov, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zekeriya Özak ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Anıtta Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğini temsil eden bayrak simgeleri kullanılırken, gökyüzüne doğru yükselen sütunların da şehitliği temsil ettiği belirtildi. 

Anıt açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, anıtın Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğini temsil ettiğini söyledi. Anıtı katledilen şehitler için yapıldığını belirten Doğan şunları kaydetti:
"Hocalı Kasabası'nda katledilen 613 Azeri kardeşimiz için anıt yaptık. Onların ayağına diken batarsa bizim tabii ki de canımız acır. Tek millet iki devlet anlayışı içersinde bulunan insanlarız. Hocalı'da inanılmaz zulüm ve katliam yapıldı. O dönemin Ermeni askerleri ve onlara destek verenler tarafından çoluk, çocuk yaşlı kadın demeden yüzlerce kardeşimiz katledildi. Allah onların mekanını cennet etsin." 
Azerbaycan Bakan Yardımcısı Valev Haciyev yaptığı konuşmada Hocalı Kasabasında katledilenler için Türkiye'de yapılan hizmetlerden ve şu anda açılışı yapılan anıttan dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Hocalı anıtı açıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.