İzmit'te Kobani İçin Çağri Yapıldı

İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te, aralarında öğretim üyesi, doktor ve avukatların bulunduğu akademisyen, hukukçu ve bilim insanları öğle saatlerinde Cumhuriyet Parkı’nda toplanarak, Kobani için yayınlanan evrensel barış çağrısını...

01 Kasım 2014 Cumartesi 17:15
İzmit'te Kobani İçin Çağri Yapıldı






İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te, aralarında öğretim üyesi, doktor ve avukatların bulunduğu akademisyen, hukukçu ve bilim insanları öğle saatlerinde Cumhuriyet Parkı’nda toplanarak, Kobani için yayınlanan evrensel barış çağrısını okudu. 
Kocaelili Akademisyen Hukukçu ve Bilim İnsanları adına konuşma yapan Doç. Dr. Yücel Demirer, Kobani'de insanlık onurunun  büyük tehlike altında olduğunu, yakın tarihin en büyük soykırımının Kobani'de gerçekleşmek üzere olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Kadınlar, büyük bir barbarlığın, vahşetin pençesi altında. Ölüm, tecavüz ve her türden kırım ortamında, bedenler biçilmekte, başlar gövdelerinden koparılmakta, çocuklar açlık ve susuzluktan dolayı ölmektedir. Unutulmamalıdır ki, Kobani'de sadece Kürtler değil, tüm etnik ve dinsel kökenlerden insanlar katledilemktedir. Kobani'de, Şengal'de, Musul da, Kerkük'te, Humus’ta, Keseb'ta, Halep'te, kısacası Kürdistan’da ve tüm Ortadoğu'da insanlık öldürülmekte, kültürler yok edilmekte, sanatsal ürünler tahrip edilip, farklı diller ve düşünceler yasaklanıp, ibadethaneler, mabetler, tapmaklar, camiler, kiliseler bombalanmaktadır." 
Kobani'de yaşanannın sadece Kürtler'in, Araplar'ın, Türkler'in, Ermeniler'in, Asuriler'in Süryaniler'in değil, tüm insanlığın sorunu olduğu belirtilen konuşmada, şöyle denildi:
"O halde tehlike altında olan yaşam ve toplumsal değerleri kurtarmak için hep birlikte davranalım, insanlığın onurunu kurtaralım. Hayatı ve insanlığı kurtarmak için kendilerini feda eden gencecik kadın ve erkeklere destek olalim, hep birlikte Kobani'ye ve onun direnişine sahip çıkalım."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.