İZMİT'TE NOEL BAYRAMI KUTLANDI

İSTANBUL Protestan Kilisesi Vakfı'na bağlı İzmit Proteston Kilisesi tarafından bu yıl ilk kez kilise binası dışında Noel Bayramı kutlası düzenlendi. İzmit Halkevi salonundaki kutlamalarda Meksika'nın ünlü folklor topluluğu Cristo...

22 Aralık 2014 Pazartesi 13:17
İZMİT'TE NOEL BAYRAMI KUTLANDI






İSTANBUL Protestan Kilisesi Vakfı'na bağlı İzmit Proteston Kilisesi tarafından bu yıl ilk kez kilise binası dışında Noel Bayramı kutlası düzenlendi. İzmit Halkevi salonundaki kutlamalarda Meksika'nın ünlü folklor topluluğu Cristo Para Las Naciones gösteri yaparken, Haleluya Korosu da şarkı ve ilahiler söyledi.
İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali'nin organize ettiği Noel Bayramı kutlamalarına Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Kocaeli Başkanı Numan Gülşah, CHP eski İl Başkanı Keramettin Gençtürk, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, DSP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Uçarı ve bölgede yaşayan protestanlar katıldı. Noel Bayramı kutlamasına, Meksika’nın ünlü folklor topluluğu Cristo Para Las Naciones'un gösterileri büyük alkış topladı. Ardından Haleluya Korosu konser verdi.
DOĞUŞ BAYRAMI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR
Noel Bayramı kutlamasının açılış konuşmasını yapan İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali, doğuş bayramının kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, "Bir yıl daha sizlerle birlikte bugünü kutlamaktan dolayı oldukça mutluyum. Doğuş bayramının bizim için çok büyük önemi vardır. Bizim için anlamı sevgi, hoşgörü, barıştır" dedi.
Tüm İzmit halkının Noel Bayramı'nı kutladığını söyleyen İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Ruhani Lideri Carlos Madrigal ise "Noel’in yılbaşı eğlenceleri ile ilgisi yoktur. Tanrının tarihte yapmak istediği yeni bir başlangıçtır. Tıpkı Hz. Adem’in babası olmadan dünyaya getirildiği gibi. 2000 yıl önce İncil’in tabiri ile ikinci Adem yani Hz. İsa da babası olmadan dünyaya geldi. Efendimiz Mesih İsa, Adem’in düştüğü günaha çare getirmek için ve bütün insanlığa umut, sevgi, kardeşlik ve barış mesajını getirmek için geldi. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlara Allah’ın bağışlanma mesajını iletti. Bu nedenle tüm İzmit halkının Noel Bayramı’nı kutluyoruz" dedi.
Etkinlik sonunda tüm katılanlara İncil ve Noel kurabiyesi dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.