İznik’te Erik Ağacı Kasım Ayında Meyve Verdi

Halil ATAŞ/İZNİK(Bursa), () - BURSA’nın İznik İlçesi Çakırca Köyü’nde, meyve veren erik ağacı köylüleri şaşırttı. Havaların bir hafta öncesine kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi meyve ağaçlarının dengesini...

23 Kasım 2014 Pazar 15:17
İznik’te Erik Ağacı Kasım Ayında Meyve Verdi






Halil ATAŞ/İZNİK(Bursa), () - BURSA’nın İznik İlçesi Çakırca Köyü’nde, meyve veren erik ağacı köylüleri şaşırttı.
Havaların bir hafta öncesine kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi meyve ağaçlarının dengesini bozdu. İznik’in Çakırca Köyü’ndeki bir erik ağacı da önce çiçek açtı, ardından meyve verdi. Halk dilinde 'papaz' eriği olarak bilinen ve bahar mevsiminin ilk meyvesi olan yeşil eriği gören köylüler de şaşırdı. Eriğin Nisan- Mayıs aylarında olgunlaştığını belirten çiftçilerden Ahmet Güney şöyle dedi:
"Kasım ayındayız ve ağaçlarda erik var. İklimlerin değişikliği doğanın dengesini bozdu. Havaların sıcak gitmesi ağaçlara bahar havası estirdi. Bu da çiçek açıp ürün vermelerine neden oldu. Tatlı 'papaz eriği' baharın ilk meyvesidir. Bugün bu ürün çok olsa piyasaya da sürmüş olsak kilosu 50-100 TL arasında alıcı bulur."


FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.