Jandarma Havacılık Komutanlığı İlk Mezunlarını Verdi

Ümit KOZAN - Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - JANDARMA Havacılık Okul Komutanlığının 1. dönem pilot ve U/H teknisyen mezuniyetinin ilk töreni, okul komutanlığında yapıldı. Törene Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Havacılık...

30 Eylül 2014 Salı 13:15
Jandarma Havacılık Komutanlığı İlk Mezunlarını Verdi






Ümit KOZAN - Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - JANDARMA Havacılık Okul Komutanlığının 1. dönem pilot ve U/H teknisyen mezuniyetinin ilk töreni, okul komutanlığında yapıldı.

Törene Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Havacılık Komutanı Jandarma Pilot Albay İsmail Balıbek ve Jandarma Genel Komutanlığının üst düzey komutanları, mezun olan subay ve astsubayların yanı sıra aileleri katıldı. Tören Orgeneral Atay'ın mezun öğrencileri selamlamasının ardından, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Törende konuşan Orgeneral Atay, Komutanlığın pilot ve teknisyen ihtiyacının karşılanması için Jandarma Havacılık Okul Komutanlığının 5 Ağustos 2013'te kurulduğunu hatırlatarak, okulun ilk pilot ve teknisyen mezunlarını verdiğini belirtti.

Eğitimlerine TUSAŞ'ta başlayıp Jandarma Havacılık Okul Komutanlığında tamamlayan pilot ve teknisyenleri kutlayan Atay, "Ülkemizde emniyet, huzur ve asayiş ortamının sağlanması için üstün bir görev anlayışı içinde bulunan jandarmamız her türlü tehditle mücadelesinde saygın, güvenilir ve mükemmel hizmeti veren bir kolluk kuvveti olmayı hedeflemektir" diye konuştu.

Jandarma Havacılık Okulunun ilk mezunlarını vermesiyle bu hedefe adım adım yaklaştıklarını belirten Atay, meslek hayatı boyunca jandarma pilot ve teknisyenlerinin kahramanlıklarına şahit olduğunu ve onlarla gurur duyduğunu bildirdi. Pilot ve teknisyenlerin bugün de aynı inanç ve özveriyle görevlerini sürdürdüğünü belirten Atay, mezunlardan kendilerini geliştirmeye devam etmelerini istedi. Orgeneral Atay, konuşmasını "Çelik kanatlarınız her zaman güçlü, yolunuz ve bahtınız açık olsun" sözleriyle tamamladı.

OKUL KOMUTANININ KONUŞMASI


Jandarma Havacılık Komutanı Jandarma Pilot Albay İsmail Balıbek ise 5 pilot subay, 15 teknisyen astsubayın mezun olduğunu bildirdi.

Jandarma havacılık sınıfı uçucularının aldıkları eğitimle ve yaptıkları görevlerle dünya jandarmaları arasındaki yerinin ayrı olduğuna dikkati çeken Balıbek, mezunları jandarma havacılığının geleceği olarak nitelendirdi.

DÖNEM BİRİNCİSİ ÜSTEĞMEN COŞKUN

Daha sonra dönem birincileri Jandarma Pilot Üsteğmen Ahmet Coşkun ve Teknisyen Astsubay Ozan Şahin yaş kütüğüne dönem brövelerini çaktı.

Mezun olan kursiyerler adına konuşan dönem birincisi Jandarma Pilot Üsteğmen Ahmet Coşkun yaptığı konuşmada, uzun ve yorucu eğitimin ardından mezun olduklarını, askerlik mesleğinde bir adım daha atarak brövelerini takmaya hak kazandıklarını söyledi.

Mezun olan kursiyerlere brövelerinin takılması ve diplomalarının verilmesinin ardından okunan Jandarma Havacılık Destanı adlı şiirle tören sona erdi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay törenin sonunda mezunların ailelerinin yanına giderek onları tebrik etti.

Törenin ardından Orgeneral Atay, beraberindeki komutanların yanı sıra mezun pilot ve teknisyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.