Jandarmadan kadına şiddete karşı beyaz lale projesi

İSTANBUL,() İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca aile içi şiddet ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu suçlarla mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Beyaz Lale Projesi" hazırladı. Mersin'in Tarsus İlçesinde...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:02
Jandarmadan kadına şiddete karşı beyaz lale projesi






İSTANBUL,() İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca aile içi şiddet ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu suçlarla mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Beyaz Lale Projesi" hazırladı.
Mersin'in Tarsus İlçesinde Özgecan Aslan'ın öldürülmesi kamuoyunda büyük bir infiale sebep oldu. İstanbul Jandarma Komutanlığı benzer olayların önüne geçilebilmesi amacıyla 23 Şubat-10 Mart 2015 tarihleri arasında Türk Kadınlar Birliği Pendik şubesi ile bir etkinlik düzenledi. Pendik Kurna ve Göçbeyli Mahalleleri ile Kurtköy Mahallesi Mustafa Karuşağı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerde öğretmen ve velilere yönelik psikolog gözetiminde geniş katılımlı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.
Toplantıda Jandarma tarafından bir sunum yapıldı. Ayrıca Türk Kadınlar Birliği Pendik Şubesi başkanı Özen Öztanyel de çalışmalara katıldı. Etkinlik sırasında daha önce şiddete maruz kalmış ancak herhangi bir yardım almamış bir kadının müracaatı da alınarak işlem yapıldı.

(FOTOĞRAF) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.