Jandarmanın Sahip Çiktiği Makbule Nine Öldü

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da Uludağ eteklerindeki Bağlı Köyü'nde, kimsesi olmadığı için jandarma tarafından geçen ay eşi 85 yaşındaki Süleyman Durmuş ile birlikte huzurevine yerleştirilen 80 yaşındaki Makbule Durmuş vefat...

23 Kasım 2014 Pazar 13:33
Jandarmanın Sahip Çiktiği Makbule Nine Öldü






Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da Uludağ eteklerindeki Bağlı Köyü'nde, kimsesi olmadığı için jandarma tarafından geçen ay eşi 85 yaşındaki Süleyman Durmuş ile birlikte huzurevine yerleştirilen 80 yaşındaki Makbule Durmuş vefat etti.
Kente 30 kilometre uzaklıktaki Bağlı Köyü’nde oturan Makbule ve Süleyman Durmuş çiftinin oğulları İsmail Durmuş, 8 yıl önce evinin önüne açılan su kanalı nedeniyle tartıştığı komşusu tarafından öldürüldü. Tek çocuklarının öldürülmesinin ardından psikolojik olarak etkilenen Makbule ve Süleyman Durmuş çifti Alzheimer hastalığına yakalandı. Komşuları tarafından bakılan yaşlı çiftin ihtiyaçları, 2011 yılından itibaren Jandarma ekipleri tarafından karşılanmaya başlandı. Makbule Durmuş bir ay önce ayaklarının şişmesi sonucu yatağa bağımlı hale geldi.
'SICAK BİR YATAKTA HUZUR İÇİNDE ÖLECEĞİM'

Yiğitali Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ihtiyaçları karşılanan yaşlı çift havaların soğuması üzerine gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra geçen ay huzurevine yerleştirildi.
Jandarma ekiplerinin kucaklarında evinden ayrılırken 'sıcak bir yatakta huzur içinde öleceğim' diyerek çevresindekileri gözyaşlarına boğan Makbule Durmuş önceki gün vefat etti. Eşi Süleyman Durmuş'un ise rahatsızlığı nedeniyle Makbule Durmuş'un öldüğünü anlayacak durumda olmadığı belirtildi.
Huzurevinden alınan Makbule Durmuş’un cenazesi komşularının katıldığı törenle köyünde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.