Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri"İşletmelere “mor bayrak” verilsin

İSTANBUL,() Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, “toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek için” ilçe sınırı içindeki işletmelere “mor bayrak” verilmesi için önerge sundu. 2...

06 Mart 2015 Cuma 14:32
Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri







İSTANBUL,() Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, “toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek için” ilçe sınırı içindeki işletmelere “mor bayrak” verilmesi için önerge sundu.
2 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Kadıköy Belediye Meclis görüşmesine, CHP’li meclis üyeleri, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığı protesto etmek amacıyla siyah giysilerle katıldı. CHP’li meclis üyeler, kadınların iş hayatında daha rahat yer alabilmeleri ve toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek için ilçe sınırındaki işletmelere “mor bayrak” verilmesi için önerge sundu.

Önergede şu ifadelere yer verildi:
“Belediyemizden başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek için, ilçe sınırımızda bulunan işletme/işyerlerinin aşağıda belirttiğimiz kriterleri sağlamasının teşvik edilmesi amacıyla mor bayrak verilmesini öneriyoruz: İşyerine ait kreş / çocuk bakım evi / emzirme odası kadın çalışanlara yönelik sosyal desteğin olup olmadığı; işyerlerindeki kadın çalışan sayısı; hangi pozisyonda kaç kadınının çalıştığı, aynı statüde çalışan kadın ve erkeklerin ücret durumları; üst düzey kadın çalışan olup olmadığı.”
Önergeye göre ilçedeki işletmeler kadın çalışan sayısı, ücret eşitliği ve işyerine ait kreş/ çocuk evi gibi sosyal desteği gibi kriterlere göre değerlendirmeye tâbi tutulacak ve bu kriterleri sağlayan işletmelere “mor bayrak” asılacak"
 (FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.